3 מטוסי תובלה צבאיים סיניים נוספים נחתו אתמול במצרים. מסתורין סביב תכולת הרכבת האווירית
אנליסטים של נתוני תעופה עקבו אחר הגעתם של שלושה מטוסי תובלה צבאיים סיניים מדגם Y-20 למצרים ב-21 במאי. צעד זה עורר שוב שאלות לגבי אופי שיתוף הפעולה הצבאי בין קהיר לבייג’ינג, במיוחד לאור דיווחים חוזרים ונשנים על עסקאות נשק אפשריות בין שתי המדינות.
קרדיט: צבא סין
על פי נתונים שנותחו על ידי מומחים, המטוס הראשון, עם מספר רישום 11252, הופיע מעל המרחב האווירי של פקיסטן בשעה 02:26 GMT, לפני שנחת בשדה התעופה קהיר מערב בשעה 10:08 בבוקר. המטוס המריא כשלוש שעות לאחר הנחיתה. ראוי לציין כי מטוס זה ביקר במצרים ב-15 באפריל.
באותו יום, מטוס נוסף הנושא את המספר “11152” נצפה נוחת ליד קהיר בסביבות השעה 12:00 בצהריים. המטוס השלישי, שמספרו 20543, נסע באותו מסלול כמו המטוס השני, אך אין נתונים מדויקים על נחיתתו במצרים, דבר המצביע על שימוש באמצעי ערפול מכוונים או פערים בכיסוי המכ”ם.
פעילות אווירית זו קיבלה חיזוק מהצהרותיו של מייג’ור גנרל בדימוס סמיר פרג בתחילת אפריל, בהן חשף כי מצרים מחזיקה במערכת ההגנה האווירית הסינית HQ-9B, מה שהוסיף אמינות נוספת לדיווחים על עסקה גדולה. דיווחים בתקשורת רמזו גם כי קהיר רכשה את מטוס הקרב J-10C , מטוס רב-תכליתי מתוצרת סין המייצג את אחת החלופות הבולטות ביותר לדור הרביעי המשופר. עם זאת, משרד ההגנה הסיני הכחיש במהירות מידע זה במרץ, וכינה אותו “פייק ניוז לחלוטין”.
למרות הכחשה רשמית זו, תדירות הטיסות, ובמיוחד השימוש במטוסי תובלה אסטרטגיים המסוגלים להעביר ציוד כבד או אפילו מערכות הגנה אווירית שלמות, מרמזת על כך ששיתוף פעולה ביטחוני מתקדם הולך ומתגבש בשקט בין שתי המדינות. קווי המתאר של שיתוף פעולה זה צפויים להתברר יותר בתקופה הקרובה, במיוחד עם ביקורו הצפוי של נשיא סין שי ג’ינפינג במצרים, שעשוי לשאת סימנים חדשים לשותפות האסטרטגית הגוברת בין קהיר לבייג’ינג. (קרדיט: ערביכ דפנס)