מצרים: הכפלת סד”כ מובילי הטנקים.פרק 8.

במסגרת מחקרי היסוד על התשתית הצבאית והאזרחית של מצרים, התברר לי שבשנים האחרונות מצרים הכפילה את סד”כ  מובילי הטנקים.

רצ”ב סקירה כללית בנושא המובילים, והערכה מדוע מצרים צריכה 1500 מובילי טנקים:

נתונים

במהלך שנת  2017 הסתיימה בנייתם של שני מחנות, המיועדים לשמש כבסיסים ליחידות מובילי טנקים. כל מחנה הוא בקיבולת של 270 מובילים. מחנות אלה מצטרפים למחנה נוסף בקיבולת של 180 מובילים, שבנייתו הסתיימה בשנת 2013.  בסה”כ, מאז שנת 2011 נבנו מחנות  לכ-720 מובילים.

מחנות אלה מתווספים לתשתית הקיימת זה מכבר (מאז ראשית המאה ה-21) של מחנות בקיבולת של כ-750  מובילים, כך שבסה”כ קיימת במצרים תשתית (המוכרת לי) של כ-1500 מובילי טנקים. יש לזכור, כי במצרים קיימת רשת ענפה של מסילות ברזל, שיכולה גם היא לנייד אמל”ח ואספקה עבור הצבא. במלחמת יום הכיפורים עשה צבא מצרים שימוש נרחב באפשרות שינוע זו.

עפ”י תחשיב הטנקים, הנגמ”שים, והכלים הזחליליים  המצויים בדיביזיה מצרית, עולה כי כדי לנייד דיביזיה ממוכנת יש צורך בכ-460 מובילים, ודיביזיה משוריינת זקוקה לכ-500 מובילים.

משמעויות אפשריות

ראשית, עצם העובדה שמדינה השכנה לנו, מכפילה תוך 6 שנים את סד”כ המובילים שלה, צריכה להדיר שינה מעיני כל השוכנים לגבולותיה. אין לי צל של ספק,  שלצרכים השוטפים של צבא מצרים (אימונים, החלפת יחידות ה”תופסות קו” וכיו”ב,) אין צורך בהכפלת סד”כ המובילים. עובדה שצבא מצרים התאמן זה ארבעים שנה בסד”כ המובילים, שהיה קיים עד שנת 2011.

אם כך מה זה אומר לנו? כידוע לכם סוכנים כגון אשרף מרואן לא עובדים אצלי, ואין לי יומרה ואין לי כלים לדעת מהן תכניותיה של מצרים. אבל ביכולתי, אולי, לנתח את הפוטנציאל הטמון ברכש המסיבי של המובילים (שלא לדבר על כך, שבשנים האחרונות מצרים קונה אמל”ח מכל הבא ליד). כמות כזאת של מובילים מאפשרת ניוד מהיר של סד”כ של שלוש דיביזיות, הן לכיוון גבול מצרים – לוב והן לכיוון עומק סיני. גם בסיני וגם בדרך מאלכסנדריה לכיוון הגבול הלובי  אין מסילות ברזל. לכן צבא המעוניין להתייצב במהירות בגזרות אלה, מן הראוי, שיצטייד בכמות מתאימה  של  מובילי טנקים.

מכיוון שצבא מצרים ערוך ממילא לאורך הגבול עם לוב, בסד”כ של שתי דיביזיות, דפ”א לוב היא הדפ”א הפחות סבירה. נותרת האפשרות שצבא  מצרים מתכנן התייצבות מסיבית בסיני, ככל הנראה לאורך הקו הירוק. הרחבת צירי התנועה המרכזיים בסיני והפיכתן לאוטוסטרדות (ראה פרק 2 בסדרת מאמרים זו), נותנת יתר תוקף לאפשרות שדעתם של המצרים נתונה לסיני.

מצגת סיני

 

פרקים קודמים:

מצרים:פיתוח מואץ של תשתיות צבא במרחב תעלת סואץ – סיני.פרק 1 בסדרה.

מצרים: סלילת אוטוסטרדות בסיני. פרק 2 בסדרה.

מצרים:גשר ומנהרות חדשות בתעלת סואץ.פרק 3.

מצרים:מערך הביצורים בפתחת רפידים מתפורר. פרק 4.

מצרים: הרחבת שדות צבאיים בסיני ובמרחב קהיר – תעלת סואץ. פרק 5

מצרים: לכל חייל מצרי בסיני – נבנה מחסן תחמושת בגודל 3 מ”ר. פרק 6.

מצרים: הצבא המצרי אוגר דלק בסיני.פרק 7.

 

קרדיט: סא”ל (דימ’) אלי דקל – חוקר מערכות תשתית בארצות ערב

כתיבת תגובה