גם בארה"ב נפלה שלהבת: גנרל אמריקאי שהודח הודה כי מסר מידע מסווג על איראן ואוקראינה

אתר האינטרנט Axios דיווח כי הגנרל ברט סילביה, מפקד בכיר בצבא ארה"ב שהודח לאחרונה מתפקידו עקב הדלפת מידע מסווג, הודה כי מסר מידע מסווג על איראן ואוקראינה לשני עיתונאים במהלך חקירה פנימית.

Lt. Gen. Brett Sylvia is out at the Pentagon amid allegations he leake... |  brett | TikTok

קרדיט: רשתות חברתיות

 

ביום חמישי, 27 בנובמבר, כתב אקסיוס, תוך ציטוט דו"ח חקירה פנימי ופקיד אמריקאי, כי הגנרל הודה בהדלפת מידע בהצהרות מצולמות לאחר שנכשל מספר פעמים במבחני גלאי שקר.

סילביה, שעמד בראש חטיבת האסטרטגיה, התוכניות והמדיניות של ראשי המטות המשולבים, הודח ביום רביעי בהוראת שר ההגנה האמריקאי פיט הגסט.

לפי אקסיוס, הוא סיפק מידע מסווג לכתבים משני כלי תקשורת שונים במהלך כשנה, החל מיוני 2025, באמצעות שירות המסרים Signal ופגישות פנים אל פנים. חלק מהמידע הזה קשור לסיוע צבאי אמריקאי לאוקראינה.

לפי Axios, התקשורת של סילביה עם שני הכתבים החלה ביוני 2025 ונמשכה באמצעות שירות המסרים Signal ופגישות פנים אל פנים. במהלך אחת הפגישות הללו, הוא סיפק מידע על סיוע צבאי אמריקאי לאוקראינה. החקירה מראה גם שסילביה מחק הודעות מטלפון שלו שלדעתו קשורות לאיראן.

רויטרס דיווחה גם, בציטוט בכיר בפנטגון, כי סילביה נכשל בשלושה מבחני גלאי שקר בנוגע לחשיפת מידע מסווג.

עם זאת, CBS ציטטה שני מקורות נוספים בפנטגון שהכחישו את ההאשמות נגדו.

הפנטגון מסר כי התיק של סילביה הועבר למשרד המשפטים לצורך העמדה לדין אפשרית בעקבות חקירה של משרד החקירות המיוחדות של חיל האוויר האמריקאי. האישומים טרם נידונו בבית המשפט.