חשיפה: עיר המקלט הסודית של קציני אסד בלבנון – והכוח המיוחד של א-שרע שמוכן לפשיטה

דיווח: לאחר שגורמי מודיעין איתרו את מקום המסתור של קצינים בכירים סורים מתקופת הנשיא אסד שמצאו מקלט תחת חסות חיזבאללה בצפון לבנון , הניע צבא  סוריה לאזור הגבול הסמוך כוח קומנדו שעם הינתן ההוראה מגבוה הוא יפרוץ פנימה לאותו מחנה וילכוד את הקצינים ויביא אותם למשפט על אדמה סורית . 

האם פעולת קומנדו סורית יכולה להצית מלחמה בהיקף מלא בין צבא סוריה לחיזבאללה שבצפון לבנון ? 

תרחיש זה אינו סביר כמניע למלחמה כוללת, אך הוא משקף בדייקנות את נקודות החיכוך המתוחות ביותר כיום בין דמשק לחזבאללה. פשיטה חשאית של קומנדו סורי היא אפשרית, אך היא תישאר בגדר תקרית גבול ממוקדת ולא תתפתח למערכה צבאית רחבה בין המדינות.
הסיבות מדוע התרחיש צפוי להישאר מוגבל:
1. מדיניות הריסון של אחמד א-שרע
הנשיא הסורי החדש, אחמד א-שרע, הבהיר שוב ושוב (כולל בריאיון רשמי לרשת אל-ג'זירה) כי סוריה שוללת לחלוטין התערבות צבאית או פלישה לתוך שטח לבנון. למרות לחצים כבדים מצד הממשל האמריקאי לעשות כן, א-שרע מעדיף להתמקד בשיקום פנימי של סוריה ובאבטחת הגבולות, ומבין שפלישה רחבה ללבנון תהיה "מלכודת דבש" פוליטית וצבאית עבורו. 
2. מגבלות הכוח של הצבא הסורי החדש
הצבא הסורי הנוכחי נמצא בשלבי ארגון מחדש וסובל מפיצול. הוא אינו בנוי, מבחינה לוגיסטית ומבצעית, לנהל מלחמה כוללת מחוץ לגבולותיו נגד ארגון גרילה מיומן כמו חזבאללה. לכן, הפעלת כוחות מיוחדים (אם תתרחש) תהיה מוגבלת למבצעי "עקוץ וברח" מהירים (פשיטות קומנדו חשאיות וממוקדות) ולא לצורך תפיסת שטח לבנוני. 
3. חיזבאללה מעוניין למנוע חזית שנייה
חיזבאללה, שממילא ספג מכות קשות ומתמודד עם לחץ צבאי ופוליטי כבד בתוך לבנון, יעשה הכל כדי להימנע מפתיחת חזית רשמית ומלאה מול צבא סוריה. הארגון משתמש בקציני אסד כקלפי מיקוח וכלי הגנה אסטרטגיים, אך הוא לא יסכן את נכסיו המרכזיים בלבנון עבורם במלחמה כוללת. 
4. הבלמים של צבא לבנון והקהילה הבינלאומית
אם כוחות סוריים יחצו את הגבול באופן גלוי, צבא לבנון הרשמי לא יוכל להישאר נייטרלי וייאלץ להגיב כדי להגן על הריבונות הלבנונית. תרחיש כזה יגרור גינוי בינלאומי נרחב נגד דמשק, דבר שא-שרע מנסה למנוע בכל מחיר בעת שהוא מחפש לגיטימציה עולמית וסיוע בשיקום המדינה. 
לסיכום: הסבירות לתקרית גבול מקומית, פשיטה חשאית או חילופי אש נקודתיים בין קומנדו סורי לחזבאללה באזור אל-הרמל היא בינונית עד גבוהה (כפי שכבר קרו בעבר תקריות גבול דומות). לעומת זאת, הסיכוי שתקרית זו תתגלגל לכדי מלחמה כוללת ורשמית בין צבא סוריה לחזבאללה הוא נמוך מאוד.