מתרבים הדיווחים על מקרי אלימות ברחבי איראן
הקיץ החם, הפסקות החשמל, המחסור במים, עליות המחירים, ושלל הצרות והלחצים של חיי השגרע תחת משטר המולות ברפובליקה האסלאמית של איראן, לא מוסיפים שלווה לאיראנים שמאבדים את סבלנותם, ולפעמים סכסוך קטן גודל ועלול להיגמר בפרץ אלימות.
במקרים רבים לא תמיד ברורה הסיבה להתפרצות האלימות, והמשטרה לא תמיד מספקת הסבר מספק להשתלשלות העניינים.
חלק מהמקרים תופסים כותרות והופכים לשיחת היום ברשתות, כגון המקרה מיום שישי האחרון, בו אדם בעיר אמול (آمل = Amol) שלחופי הים הכספי, במחוז מאזנדראן שבצפון איראן, רצח בביתו את אשתו, שני ילדיו, ומשם נסע לבית משפחת אשתו, ורצח את חמו וחמותו, שתי גיסותיו וילד קטן של אחת מהן, ופצע שלושה בני משפחה נוספים, ולאחר מכן התאבד בירייה בראשו.
לאחר חקירה, כל מה שהיה לדוברי המשטרה לומר, שמדובר במקרה של סכסוך משפחתי.

מקרה אחר שתפס כותרות, זה סרטון שעלה לרשת הלילה בשעה מאוחרת, והפך וויראלי ברשתות האיראניות, בו רואים קבוצת צעירים מקיפה רכב פיג’ו 206, עם ארבעה טנדרים זמיאד (زامیاد = Zamyad, שזה למעשה העתק איראני לניסן ג’וניור, שמוכר באיראן גם בשם “הניסן הכחול”) ועוד מספר מכוניות, וחלקם תוקפים את הרכב עם מוט ברזל. הנהג המותקף יורה דרך החלון, ויוצא מרכבו כשהוא חמוש ברובה קלשניקוב.
הנאמר שהסרטון (המצורף בהודעה הבאה) צולם בכביש צ’אלוס (جاده چالوس = Chalus Road) בלי פרטי מיקום מדויק של האירוע, או מתי בדיוק קרה, ולא הצלחתי למצוא מידע נוסף. אציין שנראה שמדובר באזור עירוני, כך שיכול להיות שהסרטון צולם באחד מרחובות העיר צ’אלוס עצמה, הנמצאים בהמשך כביש צ’אלוס, ומגיעים דרך העיר עד לחוף הים הכספי.
אזכיר שכביש צ’אלוס הוא אחד הכבישים היפים והחשובים באיראן, שמחבר את כרג’, בירת מחוז אלבורז, ואת טהראן עם העיר צ’אלוס שלחופי הים הכספי בצפון איראן, ולאתרי תיירות רבים שאהובים על האיראנים, וכן אזכיר שלאורך חלקו הצפוני, ישנם אטרקציות שמושכות תיירים בדרכם לאתרי הנופש.
ברשתות החברתיות ישנן השערות שונות ומשונות, ורבים אומרים שהיות והנהג היה חמוש, זה מצביע על היותו איש משטר מארגון זה או אחר, ואחרים אומרים שבזכות זה שהיה חמוש, הוא ניצל מפני תוקפים אלימים, ויש מי שהוסיפו שהם היו רוצים להחזיק בנשק כדי להגן על עצמם מפני בריונים אלימים.
לאחר שהסרטון הויראלי הפך לשיחת היום, המשטרה אומרת שהמקרה נמצא בחקירה, ומערכת אכיפת החוק תגיע לאשמים שיתנו את הדין על מעשיהם.
סיר הלחץ האיראני מבעבע, ומשטר המולות ממשיך לנסות לתעל את פריקת הלחץ כלפי ישראל, ארה”ב, ושאר אויבי המשטר מהאזור ומהעולם. לא מעט איראנים חושבים שהמשטר מנסה לאחד את העם נגד אויבים מבחוץ, במקום להשקיע בבית את המשאבים המבוזבזים ביצוא המהפכה, ולעשות את מה שצריך כדי לתקן את מה שצריך במדינה.
קרדיט: ערוץ הטלגרם מבט למזרח התיכון קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות


