הצתות- תחביב מועדף על ערביי המזרח התיכון: מאחורי ההצתות המכוונות של היערות בצפון מערב סוריה
מזה כמה ימים מתפשטות השרפות ביערות בצפון מערב סוריה ללא שליטה. מדינות שכנות אומנם שולחים עזרה אך היא כנראה לא מספקת כדי לעצור את ההתפשטות.
ברור לכולי עלמא כי השריפות הן תוצאה של הצתות מכוונות , אך הדעות חלוקות באשר למי שעומד מאחוריהן!!
אז מי אחראי לשריפות ביערות באזור לטקיה?
גריסת מתנגדי משטר אל-ג’ולאני , השליט הסורי החדש: מדובר בארגון בשם גדודי “סראיה אנצאר אל-סונה” בהנהגת אבו עאישה אל-שאמי, המונה 1500 ג’יהאדיסטים סונים שחלקם ערקו לאחרונה מהמטה לשחרור א-שאם של אל-ג’ולאני, בעלי אידאולוגיה של דאעש, שאחראים גם לשריפות ביערות באזור לטקיה, במטרה לעקור עשרות אלפי עלווים מבתיהם ולבצע טיהור אתני, ואחראים לפיגוע בכנסייה בדמשק, ואף הפיצו כרוזים באזורי נוצרים באיום לביצוע מעשי טבח ושחיטה נדגם.
גדודי סראיה אנצאר אל-סונה, הם חלק בלתי נפרד מכוחות הביטחון והצבא של אל-ג’ולאני, בהנחיה ישירה של אנשי אל-ג’ולאני הם מציתים שריפות, כך טוענים מתנגדי משטר אל-ג’ולאני – אותם ארגון אכן פרסם פוסטים הלוקחים אחריות לאירועים בטלגרם, אך אין הוכחה לקיום הארגון, לא נצפו צעדות של חמושים, וכו.
גריסת תומכי תחריר א-שאם של אל-ג’ולאני: “גדודי סראיה אנצאר אל-סונה, אינם קיימים, אלא בטלגרם בלבד, ומי שאחראי לשריפות ביערות הם נאמני אסד, וחטיבת מגן החוף, באשר לפיגוע בכנסייה בדמשק, האחראים הם תאים של דאעש”.
أين وصلت جهود إخماد الحرائق في ريف #اللاذقية؟ وأين تركزت عمليات الإجلاء؟.. تفاصيل أكثر في لقاء مراسلنا مع مدير الدفاع المدني#تلفزيون_سوريا #أخبار_سوريا pic.twitter.com/fZuUUqM6r5
— أخبار سوريا – SyriaNews (@Syriatvnews) July 8, 2025
תחריר א-שאם, ארגון האם משם צמח אל-ג’ולאני שלחו תגבורות צבאיות לאזורי היערות באזור לטקיה כדי להילחם ב”שרידי משטר אסד שמציתים שריפות”.
מתנגדי המשטר טוענים כי מי שאחראי על השריפות בשבוע האחרון באזור לטקיה הם גורמים השייכים לתחריר א-שאם של אל-ג’ולאני, השיטה ברורה: “הצתת אש במטרה להאשים את העלווים כשרידי המשטר המנותק, ולעקור את העלווים מבתיהם באזורי ערי החוף” כרגע אי אפשר לשלול כי יד הג’יהאדיסטים הסונים ובראשם תחריר א-שאם אחראים לכך, והמצד השני יד נאמני אסד במטרה להביא לכאוס נוסף במדינה.
קרדיט: ערוץ הטלגרם חננאל אביב קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות
