הולנד וקנדה פועלות להעמיד את בכירי משטר אסד לדין בעוון פשעים נגד האנושות
משרד החוץ והזרים הסורי בירך על המאמצים הבלתי נלאים של הולנד וקנדה בפני בית הדין הבינלאומי לצדק (ICJ), באמצעות הגשת כתב האישום בתיק הנוגע ליישום האמנה נגד עינויים ויחס או ענישה אכזריים, בלתי אנושיים או משפילים אחרים, המתעדת את פשעי העינויים ההמוניים המחרידים שבוצעו על ידי משטר אסד.
המשרד אישר כי ממשלת סוריה החדשה, לאור ההקשר הפוליטי והמשפטי המשתנה בעקבות נפילת משטר אסד, תעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם הולנד וקנדה כדי להבטיח את השגת יעדי המקרה הזה.
בהצהרה, הדגיש המשרד את התיקים, המכילים כמויות עצומות של ראיות המתעדות את העינויים הנוראיים וההפרות האכזריות שבוצעו תחת משטר אסד במשך עשרות שנים. המשרד ציין כי הליכים משפטיים החלו בשנת 2019, ומאז, הולנד וקנדה פעלו ללא לאות, בשיתוף פעולה עם קורבנות וניצולים, כדי להעמיד את משטר אסד לדין על הפרותיו הקשות של האמנה נגד עינויים.
קרדיט: אמנסטי
בהצהרה הוסבר כי הראיות כוללות תצלומים, דוחות מומחים, מסקנות מארגונים בינלאומיים ועדויות של עדים, בנוסף למסמכים משכנעים המאשרים כי משטר אסד ניהל עינויים שיטתיים, השתמש בנשק כימי וביצע מעצרים שרירותיים ופרקטיקות לא אנושיות בתוך מוסדות המדינה, וגרמו סבל בל יתואר למאות אלפי בני אדם.
משרד החוץ הסורי שיבח את נחישותם של הקורבנות ומשפחותיהם, וציין כי אומץ ליבם וחוסנם משמשים תזכורת לכך שצדק חייב להישאר בראש סדר העדיפויות הבלתי מתפשר. המשרד אישר את מחויבות הממשלה החדשה להבטיח שגישה ממוקדת קורבן תנחה את התהליך וכי היא תמשיך לשמור על קשר הדוק עם הקורבנות ונציגיהם לאורך כל שלביו.
קרדיט: סוריה טי וי קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות