חשיפה: כך נראה מטוס הקרב החמקן מהדור השישי של סין, ה-J-36
תמונה חדשה צצה לאחרונה ברשת, המציגה ככל הנראה את מטוס הקרב הטקטי הסיני מדור שישי, ה-J-36, חונה על הקרקע. התמונה חושפת פרטים חדשים, ובראשם נוכחותם של שני תאי נשק קטנים משני צידי התא הראשי הגדול בתחתית המטוס.
אם התמונה אותנטית, זו תהיה התמונה הקדמית הברורה ביותר של המטוס עד כה, שתספק ראיות ברורות לעיצוב חופת הטייס ותאשר מחדש את נוכחותם של סידור מושבים זה לצד זה בתוך תא הטייס. התמונה, שנראית כשלושה תאי נשק תחתונים ונוכחותם של מספר אנשים ליד המטוס, מדגישה את עיצובו המאסיבי, שנראה כמו שילוב בין מטוס קרב כבד מאוד למטוס מפציץ טקטי.
ראוי לציין כבר מההתחלה שישנן מספר אנומליות חזותיות בתמונה שפורסמה, אשר צולמה בבירור מרחוק באמצעות עדשה ארוכה בעלת זווית נמוכה. נראה כי האזורים סביב הזנב ופתח כניסת האוויר העליון (פתח הגב) עברו סוג של “טשטוש” או “שיבוט” דיגיטלי. “האזור החסר” הזה מאחורי פתח כניסת האוויר העליון יכול להיות פשוט השתקפות אור הנגרמת על ידי חלק בהיר יותר מצבע ההסוואה של המטוס, או שילוב של שניהם. מצד שני, נראה כי אזור הגלגל הראשי (במיוחד בצד ימין של התמונה) עבר עריכה או הוצלה, מה שמטשטש את פרטיו. יתר על כן, התמונה המקורית היא למעשה צילום מסך מחשב, מה שעלול להוביל לעיוותים חזותיים נוספים. יתר על כן, מצלמות סמארטפונים מודרניות מייצרות כיום באופן אוטומטי תמונות “משופרות”, מה שמגדיל עוד יותר את הפוטנציאל לעיוות.
אם תמונה זו אותנטית, היא תכריע סופית את הוויכוח האם למטוס ה-J-36 יש תא טייס דו-מושבי עם סידור זה לצד זה, בדומה ל-F-111 האמריקאי או ל-Su-34 הרוסי. ניתן לראות בבירור השתקפויות ירוקות משני מחווני תצוגה עילית (HUD) עצמאיים בתמונה. דיווחים קודמים הצביעו על כך שצוות של שני אנשים הוא האפשרות המתאימה ביותר למשימות המבצעיות הצפויות של המטוס.
מעניין במיוחד בשלב זה מה שנראה כעדות חזקה לשני תאי נשק קטנים משני צידי התא התחתון הגדול, כפי שאושר על ידי הדלתות הפתוחות הנראות בתמונה. נראה כי לא ניתן לבלבל בין דלתות אלה לבין דלתות כנפי נחיתה. תמונות קודמות של החלק התחתון של ה-J-36 הראו דלתות גדולות, המשופעות כלפי חוץ, עבור כנפי הנחיתה הראשיים הדו-גלגליים, וכן שתי דלתות קטנות יותר עבור כנפי הנחיתה הקדמיים.
שני התאים הנוספים יהיו שימושיים ביותר לנשיאת טילי אוויר-אוויר וכלי נשק קטנים מונחים אוויר-קרקע, ויאפשרו להשתמש בתא המרכזי המרווח עבור מטענים גדולים יותר, כולל תחמושת גדולה לטווח ארוך. לפני תמונה זו, היו רק ספקולציות ועדויות מדי פעם לנוכחות אפשרית של תאים אלה, אך נוכחותם נראית כעת סבירה מאוד. ניתן גם לציין כי דלתות התאים הללו נפתחות החוצה, ומבטלות את הקשר שלהם למערכת הנחיתה הראשית של המטוס.
קרדיט: דפנס ערביכ קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות