מערכת הגנ”א ישראלית מדגם ברק-8 יירטה בהצלחה טיל בליסטי של פקיסטן ששוגר לעבר בירת הודו

כזכור הנשק הישראלי הכריע ללא תנאי את המלחמה ב-2022 בנגורנו קראבך.

כל העולם שצפה בתופעה המדהימה הזאת מיהר להסיק את מסקנותיו וספר הזמנות הנשק מהתעשיותהישראליות לא הפסיק לגדול.

הודו נחשבת כקניינית הנשק הגדולה ביותר של ישראל . זה היה נכון בעבר וזה גם נכון בעצם ימים אלו , כאשר הזמנות נשק במיליארדי דולרים זורמים לתעשיות הצבאיות הישראליות . 

אפשר בהחלט להגיד כי הודו קונה בעצם ימים אלו מכל הבא ליד ולו רק בגלל העובדה כי נשק ישראלי הינו איכותי ביותר המסתך על טכנולוגיות קצה שתעשיות אחרות בעולם , כולל סין ורוסיה, עדיין לא הגיעו אליהן.

והדיווחים משדות הקרב בין פקיסטן והודו מנפיקים לנו תמונות ודיווחים המאשרים את אשר נאמר לעיל.

למעשה העולם רואה כרגע בשידור חי את מעבדת הנשק הגדולה בעולם בוחנת את מערכות הנשק המקדמות ביותר בעולם הנמצאות בשוק החופשי , והתוצאות , לא פחות ממדהימות.

נשק שהיה פעם בעל מוניטין רב מושפל עד עפר (ראה מקרי הפלת מטוסי הקרב המתקדמים ביותר מתוצרת צרפת – הראפאל) ומערכות נשק חדישות כמו אלו של ישראל בוהקים בזוהרם.

אל תמצמצו! הפתעות מגיעות בקצב מהיר ומפתיעות שוב ושוב את הצופים.

תמונה

 

בהסלמה החמורה ביותר עד כה בסכסוך המתמשך, שיגרה אסלאמאבאד מטח של כטב”מים מתאבדים לעבר הודו בן לילה, וטיל קרקע-קרקע לעבר “מטרה אסטרטגית”, בעוד פיצוצים עזים נשמעו בכמה בסיסים צבאיים פקיסטניים.

דובר משרד ההגנה ההודי אמר בפוסט בפלטפורמת X:

 

שרידים שלכאורה מקורם בטיל נמצאה באזור סירסה הסמוך לבירה ההודית, דבר המצביע על כך שיורט לפני שפגע במטרתו.

על פי דיווחים הודיים, פקיסטן ניסתה לתקוף את בירת הודו, ניו דלהי, באמצעות טיל פאתח-II ארוך הטווח שלה, אך הוא יורט על ידי מערכת ההגנה מפני טילים “ברק-8” בסירסה.

סוכנות הידיעות AP דיווחה מצידה כי פקיסטן טענה כי הודו ירתה טילים לעבר שלושה בסיסי חיל אוויר בתוך המדינה במהלך הלילה, וכי תקיפות תגמול מתנהלות כעת.

דובר צבאי הודי מסר במסיבת עיתונאים כי ביום הקודם, פקיסטן פתחה במתקפה מסיבית תוך שימוש בבין 300 ל-400 כטב”מים, יחד עם הפגזות ארטילריות כבדות, בכמה אזורים לאורך הגבול המערבי. הוא הוסיף כי נראה כי מטרת התקיפות הללו הייתה לבחון את יעילותן של מערכות ההגנה האווירית ההודיות ולאסוף מודיעין.

פקיסטן ערכה ניסוי מוצלח בטיל הגאורי, טיל נייד לכביש, המונע בדלק נוזלי, לטווח בינוני, עם טווח של 1,500 קילומטרים. זהו ניסוי הטילים הבליסטיים השני של פקיסטן בעשרת הימים האחרונים. טיל הג'ורי/האטף-V היה חלק מתוכנית הטילים האסטרטגית של פקיסטן מזה זמן והוא ממלא תפקיד מכריע בהבטחת יכולות ההגנה של המדינה. טווח הטווח המרשים שלו, של 1,500 קילומטרים, מאפשר לו להגיע ליעדים רחוקים, ובכך לשפר את יכולות ההרתעה של פקיסטן באזור. בהצהרה של הצבא הפקיסטני נאמר כי "מטרת השיגור היא לבחון את המוכנות המבצעית והטכנית של פיקוד הכוחות האסטרטגיים של הצבא". השיגור נערך בהשתתפות מפקד ה-ASFC, קצינים בכירים בכוחות האסטרטגיים ומדענים ומהנדסים של הארגון האסטרטגי. #פקיסטן ביצעה בהצלחה ניסוי של טיל Ghauri/Hatf-V 🚀🇵🇰 -מפרט -טיל בליסטי MR קרקעי -טווח: 1500 ק"מ -דלק נוזלי -מנוע חד-שלבי -ראש נפץ בסיס HE/NE -מבוסס TEL זהו ניסוי הטיל הבליסטי השני של פקיסטן ב-10 הימים האחרונים pic.twitter.com/HNPBYCBSj9 — ENTEI (@ZEUS_PSF) 24 באוקטובר 2023 ניסוי זה מגיע כחלק ממאמציה המתמשכים של פקיסטן לשפר את הטכנולוגיה הצבאית ולהבטיח את מוכנות כוחות ההגנה שלה. גל הניסויים האחרון מדגים את מחויבותה של פקיסטן לשמירה על עמדת הגנה חזקה ואמינה. למרות שפרטי הניסוי האחרון מוגבלים, הוא מדגיש את מחויבותה של פקיסטן להמשיך ולשפר את יכולותיה הצבאיות. הניסוי המוצלח של הטיל הבליסטי גאורי/האטף-5 מדגיש את יכולתה של פקיסטן להגן על האינטרסים הביטחוניים הלאומיים שלה ולשמור על הרתעה מפני איומים פוטנציאליים. הקהילה הבינלאומית עוקבת מקרוב אחר ניסויים כאלה, אך פקיסטן טוענת לזכותה לערוך אותם כחלק מאסטרטגיית ההגנה הלאומית שלה. ההנהגה הפקיסטנית נותרה מחויבת לשמירה על יציבות וביטחון אזוריים. ניסויי הטילים הרצופים מדגישים את מאמציה המתמשכים של פקיסטן לשפר את יכולותיה האסטרטגיות, החיוניות להגנת המדינה ולשלום האזורי. ניסויים אלה משמשים גם כעדות למחויבותה של פקיסטן לשמור על הרתעה אמינה כנגד אתגרי ביטחון מתעוררים. מאפייני טיל גאורי/האטף-5: - טיל בליסטי קרקע-אוויר לטווח בינוני - טווח: 1,500 ק"מ - מנוע בדלק נוזלי - חד-שלבי - ראש נפץ ראשי HE/NE - טיל מותקן על רכב TEL זהו הניסוי השני של הטיל הבליסטי הפקיסטני בעשרת הימים האחרונים.

קרדיט: ערביכ דפנס    קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות וצבא פקיסטן