מקורות: ארה”ב מתארגנת צבאית לסייע לישראל לפלוש לביירות במקרה ואיראן תסרב לפרק את חיזבאללה מנשקו

לפני כמה ימים , אתר נציב.נט פרסם מפי בכיר אמריקאי כי ” או התחייבות איראנית לפרק את חיזבאללה או פלישה ישראלית שתגיע לביירות”.

 

על פי מקור אמריקאי יודע דבר, אם לא יושג הסכם עם איראן לפירוק התשתית הצבאית והביטחונית של חיזבאללה ישראל תפתח במערכה גדולה נגד לבנון.

לטענת אותו בכיר זוהי דרישתו הדחופה של נתניהו, וארצות הברית כללה אותה כעת במשא ומתן הגרעיני המכריע שלה עם הרפובליקה האסלאמית, המתקיים כעת מדי שבוע במוסקט, בירת עומאן.  

خرائط وصور - قاعدة عسكرية بحجم جزيرة.. ما الأدوار التي تلعبها قبرص في دعم  “إسرا/ئ؟؟يل” وتأمين مصالح الغرب بالمنطقة؟ - شبكة رمضان الإخبارية

קרדיט: רשתות חברתיות

 

בסיס בקפריסין

אותו מקור בכיר ציין כי צבא ארה”ב החל להפעיל את בסיס חיל האוויר אקרוטירי בקפריסין, שיספק תמיכה לוגיסטית למבצע הצבאי נגד חיזבאללה, אם תיקבע שעת אפס.

הוא ציין כי “שדה התעופה רפיק חרירי יושבת משירות במלחמה הבאה, וכי ישראל תבקש לסגור אותו ולעצור את פעילותו. לכן, המקור לא הופתע מפתיחתו מחדש של הנתיב הימי בין לבנון לקפריסין, ובפרט בין נמלי ג’וניה ולרנקה, על ידי הרשויות הלבנוניות”.

פתיחתו מחדש של קו ימי זה משכה את תשומת ליבה של התקשורת הלבנונית, שחשפה כי הקו פעל במהלך משברים ומלחמות. על פי העיתון נידאא’ אל-וטן, “יש דיבורים מאחורי הקלעים שהאמריקאים עומדים מאחורי חידוש קו הספנות הימי הזה. במקרה של מלחמה, ניתן יהיה להשתמש בו במהירות לפינוי אזרחים אמריקאים, בהתחשב בכך שאין תיירות פעילה בין ביירות ללרנקה, והכניסה לקפריסין דורשת ויזה”.

القواعد العسكرية في قبرص.. مراكز لدعم إسرائيل والتجسس بالشرق الأوسط |  الموسوعة | الجزيرة نت

קרדיט: רשתות חברתיות

 

ההפחדות או האיומים הישראלים במלחמה, אפילו מצד אמריקאים, משקפים הבנה בקרב ישראלים ואמריקאים שהמלחמה האחרונה לא השיגה את מטרותיה, וכי מה שנדרש הוא תבוסה צבאית מוחלטת של חיזבאללה, דבר שצבא לבנון אינו מסוגל להשיג, כפי שטוענת העיתונות הישראלית.

מקור אמריקאי אמר בשבוע שעבר כי ישראל מאמינה שהמשימה בלבנון לא תסתיים לפני שחיזבאללה “יפורק מנשקו”. ישראל מאמינה שתהליך הפירוק יבוצע או על ידי החלטה איראנית ברורה שאליה תתחייב טהרן מול וושינגטון, או שתהליך חיסול הגוף הצבאי של חיזבאללה יבוצע באמצעות מלחמה קרקעית, אווירית וימית שתפתח ישראל, כאשר הפעם היא תתקוף את אזורי הבקאע, וביירות ואת שכונת א-דאחייה בפרט.

القواعد العسكرية في قبرص.. مراكز لدعم إسرائيل والتجسس بالشرق الأوسط |  الموسوعة | الجزيرة نت

 

אותו מקור אמריקאי ציין כי הממשל האמריקאי תומך באופציה הצבאית של ישראל אם ציר ההתנגדות יתעקש על עימות וטהראן תדחה את הדרישה הישראלית לסיים את הנוכחות הביטחונית והצבאית של חיזבאללה בלבנון.

עם הסצנה האגרסיבית הזו, של התעצמות צבאית ישראלית, פתיחת קו הים בג’וניה והפעלת הבסיס האמריקאי בקפריסין. אנו שואלים: האם המלחמה הגדולה מתקרבת?!

خرائط وصور - قاعدة عسكرية بحجم جزيرة.. ما الأدوار التي تلعبها قبرص في دعم  “إسرا/ئ؟؟يل” وتأمين مصالح الغرب بالمنطقة؟ - شبكة رمضان الإخبارية

קרדיט: אלג’נובייה   קרדיט לתמונות: רשת החדשות מדאן