מסוק קרב סיני מתקדם, Z-20, הופיע לראשונה בתרגיל אווירי משותף עם מצרים. מה מאחורי ?

כשלמדינות רבות בעולם התבררו התכונות המתקדמות של המסוק הרב תכליתי החדש של צבא ארה”ב – הבלאק הוק, הן מיהרו במאמץ לאסוף פקסימום פרטים טכניים על המסוק  על מנת לבנות לעצמם מסוק דומה.

הסינים , שתמיד הצטיינו בהעתקות ובגנב ות מידע מכל הסוגים , הצליחו , ככל הנראה , להשיג ,כמעט, את כל פרטי המסוק ולבנות לעצמם עותק כמעט מושלם של המסוק על תכונותיו המתקדמות.

עכשיו הם רוצים, בלי בושה , למכור את המסוק בשווקי ייצוא לכל המרבה במחיר.

קרדיט: רשתות חברתיות

 

 המסוק הסיני Z-20 הופיע לראשונה בפומבי במצרים במהלך השתתפותו בתרגיל האימונים “נשרים של הציוויליזציה”, דבר המצביע על עניין מצרי גובר בפלטפורמה רב-תכליתית מתקדמת זו.

הערה: הסיבה שמצרים מתעניינת דווקא במסוק זה היא שארה”ב מסרבת למכור לחיל האוויר המצרי את הגרסה המתקדמת ביותר של מסוק זה , שנמצא ברשות חיל האוויר הישראלי. הסירוב האמריקאי הוא כי הם רוצים לשמור על יתרון טכנולוגי ישראלי בזירת המזרח התיכון, רצון המתבסס על חוק אמריקאי יוחד שהוצא בדיוק לנושא הזה.

Stealthy Variant Of China's Z-20 Black Hawk Clone Emerges In Concept Model  Form - IADN

 

ה-Z-20 הוא מסוק רב-תכליתי לטווח בינוני שפותח על ידי החברה הסינית חרבין. הוא בבירור תוכנן ועוצב בהשראת המסוק האמריקאי האייקוני UH-60 Black Hawk, ומשלב עיצוב פרקטי עם טכנולוגיה סינית מודרנית, עם שינויים המותאמים לדרישות הצבא הסיני. הוא נכנס רשמית לשירות בכוחות המזוינים הסיניים בשנת 2018.

ה-Z-20 מסוגל לבצע מגוון רחב של משימות, כולל תובלה צבאית, הצנחה אווירית, סיוע קרקעי ותקיפה מזוינת, כמו כן יש לו גרסה ימית המתמחה בלוחמה נגד צוללות, מה שהופך אותו לפלטפורמה גמישה הניתנת להתאמה לשדות הקרב השונים.

Why does the Chinese Z20 helicopter resemble the US-built Blackhawk?

קרדיט: רשתות חברתיות

המסוק מונע על ידי מנועים סיניים בהספק של 2,400 כוחות סוס ומופעל על ידי צוות של שני טייסים. הוא יכול לשאת עד 15 אנשי צוות, ויכול לשאת מטען פנימי של עד טון אחד, או מטען חיצוני של עד ארבע טון, כולל ציוד, אספקה ​​או טילים. משקלו הריק הוא כ-5,000 ק”ג, בעוד שמשקלו המרבי בהמראה הוא 10 טון.

מבחינה טכנית, ה-Z-20 יכול לטוס במהירות מרבית של 360 קמ”ש, עם טווח פעולה של עד 460 ק”מ, ותקרת גובה של 6,000 מטרים. הוא מצויד גם במערכות אוויוניקה אלקטרוניות מתקדמות מסוג fly-by-wire, כמו גם במערכות ניווט ותקשורת, התרעה מפני טילים והנחיה חזותית, המשפרות את יכולותיו המבצעיות בסביבות לחימה מורכבות.

הופעתו של ה-Z-20 במצרים מסמלת צעד משמעותי שעשוי לשקף מגמה של גיוון מקורות החימוש ובחינת חלופות אסטרטגיות למסוקים לכיסוי תפקידים שונים במבצעים אוויריים.

קרדיט: ערביכ דפנס   קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות סיניות

 

כתבות נוספות על התרגיל האווירי המשותף לסין ומצרים: