לא מסתכלים לכיוון: רעב קטסטרופלי מאיים על 638,000 בני אדם בסודן, המספר הגבוה ביותר בעולם
אם זה לא עזה אז כנראה שזה בכלל לא מעניין .
העולם מותקף בשקרים וביחסי ציבור מעוותים של הפזורה הפלשתינית ברחבי העולם המנסה ליצור רושם שמיליונים בעזה חיים בתנאי רעב וכי ישראל מבצעת רצח עם חסר הבחנה, בעוד שהמציאות שונה לגמרי מהמתואר.
אבל כשבאמת קורים דברים כאלו בסודן העולם מחריש. רובו המכריע אינו יודע אפילו איפה נמצאת סודן.
תוכנית המזון העולמית הזהירה ביום רביעי כי עונת הגשמים הקרבה וחוסר מימון עלולים לאיים על ההתקדמות האחרונה במאבק ברעב בסודן.
המלחמה בת השנתיים הפכה את סודן ל”אזטר אסון הרעב הגדול בעולם”, כאשר כמעט מחצית מאוכלוסייתה – 24.6 מיליון בני אדם – מתמודדת עם רעב חמור.
כ-638,000 איש מתמודדים עם רעב קטסטרופלי (IPC 5), המספר הגבוה ביותר בעולם.
רעב אושר בעשרה מוקדים בסודן, שמונה מהם בצפון דארפור, כולל מחנה זמזאם, ושניים בהרי נובה המערביים.
ישנם 17 אזורים נוספים הנמצאים בסכנת רעב, כולל בח’רטום, ובאזורים הנפגעים ביותר, אחד מכל שלושה ילדים סובל מתת תזונה חמורה, העולה על סף הרעב, על פי תוכנית המזון העולמית.
זאת לאחר שמזכ”ל האו”ם אנטוניו גוטרש הביע את דאגתו העמוקה מההידרדרות הקטסטרופלית במצב במדינת צפון דארפור שבסודן, שם בירתה, אל פאשר, חווה התקפות אלימות מתמשכות.
התקפות אלה מגיעות שבועיים בלבד לאחר מתקפה על מחנות זמזאם ואבו שוק על עקורים הסובלים מרעב, שבה נהרגו על פי הדיווחים מאות אזרחים, כולל עובדים הומניטריים.
המזכ”ל אמר כי למרות חוסר הביטחון המתמשך ומחסור חמור במימון, האו”ם ושותפיו ההומניטריים עושים כל מאמץ להרחיב במהירות את סיוע החירום באזור טאווילה בצפון דארפור, שם נמצאים רוב העקורים מזמזאם.
הוא ציין כי היקף הצרכים הוא “עצום”, עם דיווחים על אנשים נואשים, בעיקר נשים וילדים, שחוצים את הגבול לצ’אד בחיפוש אחר ביטחון וסיוע.
אלימות נגד אזרחים נמשכת בחלקים אחרים של סודן, עם דיווחים על רציחות המוניות באומדורמן, מדינת חרטום, בימים האחרונים.