ישראל מטפלת בשטחה בדרוזים סוריים שנפגעו בקרבות עם צבא סוריה

בעוד שהרשויות הסוריות הודיעו ביום רביעי כי פרסו כוחות לשכונות באזור סחנאיה הסמוך לדמשק כדי להבטיח ביטחון ויציבות בעקבות עימותים שכללו התערבות ישראלית, ישראל הגיבה.

פינוי 3 דרוזים לצורך טיפול

דובר צה”ל הודיע ​​כי פינה שלושה דרוזים סורים שנפצעו בסוריה לקבלת טיפול רפואי.

הוא לא חשף פרטים נוספים, אך ההצהרה התקבלה לאחר שראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו הודיע ​​על תקיפת ארגון חמוש ליד דמשק. בצה”ל הסבירו כי “הרמטכ”ל אייל זמיר הורה להתכונן לתקוף מטרות של הממשלה הסורית אם האלימות נגד הדרוזים תימשך”.

הצבא אמר ביום רביעי כי זמיר “הורה לכוחות הישראליים להתכונן לתקיפות נגד מטרות ממשלת סוריה אם האלימות נגד הקהילות הדרוזיות תימשך”.

הוא גם הדגיש שהוא מוכן להתמודד עם כל האפשרויות בסוריה.

 

הצהרת הצבא הגיעה שעות לאחר שנתניהו הודיע ​​כי צה”ל תקף “קבוצה חמושה באזור הכפרי של דמשק כדי לשלוח מסר תקיף לרשויות הסוריות”.

זה קרה גם לאחר שכטב”מ ישראלי תקף מטרה באזור הכפרי של דמשק, והרג איש כוחות הביטחון הכלליים.

מוקדם יותר היום, כתבה רשת  אל-ערביה כי כטב”מים ממקור לא ידוע נראו טסים באזור.

בינתיים, מקורות יודעי דבר חשפו כי כטב”מ ירה טיל לעבר מפקדה של חמושים שהתכוננו לתקוף את הדרוזים, כך דיווחה רשות השידור הישראלית.

ג’ראמאנה נרגעה וסאחניה הייתה תחת שליטה

המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, השייח’ חכמת אל-היג’רי, אישר ביום שלישי כי “מה שקרה בג’ראמאנה באזור הכפרי של דמשק נועד לגרום לחילוקי דעות בתוך העדה”.

בינתיים, המועצה הרוחנית של הקהילה הדרוזית בג’רמאנה החזיקה ב”רשויות הסוריות אחראיות באופן מלא על מה שקרה, ועל כל התפתחות או הסלמה של המשבר לאחר מכן”, בעוד שמשרד הפנים הסורי הדגיש כי יכה ביד קשה את כל מי שיבקש לערער את יציבות ביטחון המדינה.

נציגי ממשלת סוריה והקהילה הדרוזית בג’רמאנה הגיעו אמש, יום שלישי, להסכם, שקבע כי המעורבים באירועים יועמדו לדין וכי ההסתה העדתית תבלם.

 

הרשויות התחייבו לרדוף אחר המעורבים ולדרוש מהם דין וחשבון בהתאם לחוק, להגן על התושבים ולשמור על שלום הקהילה.

עם זאת, עימותים מוגבלים פרצו שוב מוקדם יותר הבוקר באזור אשרפיה סניה בין קבוצת חמושים לאנשי ביטחון, והביאו למותם של 11 אנשי הביטחון הכללי.

משרד הפנים הודיע ​​אז כי השתלט על כל חלקי העיר סאחנאיה.

ראוי לציין כי ישראל, אשר לאחרונה אפשרה ביקורים דתיים של שייח’ים דרוזים סורים בשטחה, איימה בעבר להתערב כדי להגן על הדרוזים הסורים בעקבות עימותים מוגבלים באזור ג’רמאנה בתחילת מרץ.

עם זאת, קריאות ישראליות אלו עוררו באותה תקופה גינויים מצד מספר מנהיגים דרוזים. (קרדיט: אלערביה)