למה מסי וכמה משחקני נבחרת ארגנטינה התעקשו לענוד צמיד "יהודי"?
הצמידים האדומים שלבשו שחקני ארגנטינה בניצחונם 2-1 על אנגליה ביום רביעי, בחצי גמר מונדיאל 2026, משכו תשומת לב.
בכל משחק של נבחרת ארגנטינה במונדיאל 2026, ישנם פרטים קטנים שלא חומקים מעיני העוקבים, והפעם המוקד היה על פרקי ידי השחקנים, כאשר ליסנדרו מרטינז ונאואל מולינה ענדו צמיד אדום כמו הקפטן ליונל מסי, שהוא קמע שהפך עם השנים לאחד המראות הבולטים ביותר של נבחרתו של ליונל סקאלוני.
מקורו של הצמיד
העיתון "מרקה" חשף כי מקורו של הצמיד חוזר לזרם מיסטי בתוך הדת היהודית, למרות שרבים מכירים אותו בפשטות כ"צמיד האדום", אך במציאות הוא ידוע כ"צמיד שבעת הקשרים".
העיתון הספרדי הוסיף בדיווחו באתר האינטרנט שלו: מקורו של החוט האדום נעוץ לעתים קרובות ב"קבלה", זרם מיסטי ביהדות, שבו החוט האדום מסמל הגנה מפני מה שמכונה "קנאה" או "עין הרע", כלומר, אנרגיות שליליות וקנאה.
מרקה הוסיפה: על פי המסורת הקבלית, כל אחד משבעת הקשרים מייצג היבט רוחני הקשור להגנה וצמיחה אישית. הצמיד מונח בדרך כלל על פרק כף היד השמאלי, דבר הנחשב סמלי ושער לאנרגיות. על פי המסורת, יש לקשור אותו על ידי אדם קרוב תוך כדי חזרה על משאלה או כוונה חיובית.
האם פיפ"א מאפשרת את זה?
סעיף 4 לחוקי המשחק שפורסמו על ידי התאחדות הכדורגל הבינלאומית (IFAB), אשר פיפ"א מיישמת בכל תחרויותיה, קובע כי אסור ללבוש ציוד או אביזרים מסוכנים.
עם זאת, מכיוון שמדובר בצמיד עשוי בד או חוט, כגון "צמיד בעל שבעה קשרים", ניתן להשתמש בו כל עוד השופט רואה שהוא אינו מהווה סכנה לאף אחד מהשחקנים. אם השופט רואה שאביזר עלול להוות סכנה, כגון צמיד מתכת מלא או כזה שיש בו חלקים בולטים, הוא יכול לבקש מהשחקן להסירו לפני תחילת המשחק או במהלכו.
מסיבה זו, נפוץ לראות שחקנים עונדים צמידי חוט או בד מסוג זה, בעוד שתכשיטים, שעונים ואביזרי מתכת אסורים במפורש על פי חוק.
הסיפור של מסי: מפציעת הקרסול שלו ב-2018 עד 2026
האגדה הארגנטינאית ליונל מסי נראה עונד את הצמיד בעבר, הן עם הנבחרת הלאומית והן עם המועדונים בהם שיחק.
הוא נראה לובש אותו במשחקים עם פריז סן ז'רמן ואינטר מיאמי, וכמובן עם ה"אלביסלסטה" במהלך ניצחונותיהם במונדיאל 2022 ובקופה אמריקה, וכעת גם בארצות הברית, מקסיקו וקנדה.
סיפור הסרט האדום של מסי החל במונדיאל 2018 שנערך ברוסיה, כאשר העיתונאי הארגנטינאי ראמה פנטורטו מטלפה נתן לו סרט אדום שאמו ביקשה ממנו במיוחד למסור לקפטן האלביסלסטה כסמל להגנה ומזל טוב.
ימים לאחר מכן, לאחר הניצחון על ניגריה שהעלה את ארגנטינה לשמינית הגמר, שאל אותו פאנטורוטו אם עדיין יש לו את החוט, ומסי ענה בכך שהרים את מותן מכנסיו, חשף את החוט הקשור לקרסולו השמאלי ואמר: "תגיד לה תודה לאמך, שמרתי את החוט".
מאז, קמע זה הפך לבן לוויה קבוע של בנו של רוסאריו וגם של כוכבי נבחרת ארגנטינה. ( קרדיט: אלערביה)

