אחרי סודן, גם בסומליה מעמיקה מצרים את מעורבותה הצבאית הישירה. פועלת ברקע מאבקה בישראל ובאתיופיה
מעולם לא היתה מצרים מעורבת ב-2 חזיתות לחימה פעילה.
בשנות ה-60 של המאה שעברה היתה מצרים מעורבת ישירות במלחמה בתימן שעלה לה בדמים רבים עד שנאצר הוציא אותם משם.
היום, נראה כי הפעילות הצבאית המצרית האגרסיבית עלתה פי כמה וכמה מונים.
לאחרונה התפרסם כי מצרים מפעילה כטב"מים תוקפים מבסיס שעל אדמתה הקרוב לגבול סודן נגד כוחות המורדים. עוד התפרסם כי מצרים שולחת שיירות נשק לממשלה המרכזית של סודן.
עכשיו מתברר כי א-סיסי לא שוקט על השמרים. הוא שולח את צבא מצרים לפעול על אדמת סומליה בטענה כי הם פועלים במסגר חיל השלום של האיחוד האפריקאי אך למעשה הוא החליט לפתוח פוזיציה של איום על אתיופיה הענקית במסגרת הסכסוך המתוקשר שלה על מקורות הנילוס ובניית סכר הרנסנס.

קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות
למעשה כוחות שצבא מצרים מרכז בסומליה נועדו לאיים אל אתיופיה להתפשר בנושא חלוקת מימי הנילוס, אך נראה כי אתיופיה ממש לא מתרשמת מההצגות של א-סיסי.
העמקת המעורבות הצבאית המצרית באה לאחר פגישה שנערכה לפני מספר ימים בין הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי ובין נשיא סומליה ד"ר חסן שייח' מוחמד בקהיר.
השיחות בין שני הנשיאים התמקדו בדרכים לחיזוק היחסים הדו-צדדיים בין מצרים לסומליה, וכללו חילופי דעות על ההתפתחויות האזוריות והבינלאומיות האחרונות בעלות עניין משותף. ביקורו של נשיא סומליה הגיע שבועות לאחר שישראל הכירה ב"סומליה", צעד שנדחה על ידי מצרים וכמה מדינות נוספות, כולל ערב הסעודית וטורקיה.
מדינות אלו אישרו את דחייתן המוחלטת של מהלך זה, וראו בו הפרה של אחדותה של סומליה ושלמותה הטריטוריאלית ואיום על היציבות בקרן אפריקה. מצרים הדגישה את תמיכתה המלאה באחדותה של סומליה, בריבונותה ובשלמותה הטריטוריאלית, ודחתה כל פעולה חד-צדדית שתפגע בריבונות סומליה או תערער את יסודות היציבות במדינה.

