סימולציה טורקית מוצלחת: מל”ט חמקני חמוש בטיל א”א הצליח “להפיל” מטוס אף-16 מעבר לאופק ממרחק של 48 ק”מ
מל”ט הקרב החמקן משלים את ניסויי המכ”ם, הטילים והטיסה המשולבים שלו במבנה.
מל”ט תוקף חמקני , הראשון מתוצרת טורקיה, ” באיירקטאר קיזיל אלמה “, ביצע ניסוי משולב של מכ”ם וטילים עם שני מטוסי F-16 טורקיים, זיהה את מטרתו ממרחק של 30 מייל, וביצע פגיעה ישירה וירטואלית על ידי סימולציה של שיגור טיל האוויר-אוויר ארוך הטווח “גקדוגאן”.
טיסת הניסוי המריאה ממרכז האימונים והניסויים אקינצ’י ונמשכה שעה ו-45 דקות בגובה ממוצע של 15,000 רגל, מה שהביא את זמן הניסוי הכולל של מל”ט קיזיל אלמה ליותר מ-55 שעות. מטוס קרב F-16 אחד ליווה את המל”ט החמקני במבנה צפוף כדי לבחון את התנהגות הטיסה המשותפת, בעוד שמטוס הקרב השני שימש כמטרה.
קרדיט: רשתות חברתיות
המל”ט “קיזיל אלמה” הסתמך על מכ”ם מוראד AESA, שפותח על ידי חברת אסלסאן, כדי לזהות ולעקוב אחר מטוס הקרב F-16. לאחר מכן, הוא ביצע שיגור אלקטרוני מדומה באמצעות טיל גוקדוגאן, שיוצר על ידי חברת TÜBİTAK SAGE, שהותקן מתחת לכנף. נתוני הבדיקה מצביעים על פגיעה ישירה מדומה במטרה המתמרנת.
הניסוי הוכיח גם את יעילות קישור הנתונים בין המל”ט, המכ”ם והטיל, כאשר ה-Qizil Elma, לאחר שננעל על המטרה, שידר נתוני מיקום, מהירות וקואורדינטות ממכ”ם מוראד בזמן אמת ישירות לטיל, מה שאישר את יכולתה של הפלטפורמה לבצע פעולות מעבר לטווח ראייה (BVR).
הטיסה כללה שלושה ניסויים מאתגרים שבוצעו בו זמנית: טיסה במבנה עם מטוס קרב מדגם F-16, אימות התאימות האווירודינמית והאלקטרונית בין המל”ט לטיל גוקדוגן, ותפעול ובדיקת ביצועי מכ”ם מוראד AESA בתנאים מבצעיים מלאים. ( קרדיט: ערביכ דפנס)

קרדיט: באדיבות חברת בייקר

