Nvidia מאשרת שאין לה “דלתות אחוריות” לשליטה מרחוק על שבבי הבינה המלאכותית שלה
לאחר שסין דרשה “ראיות ביטחוניות” כדי להשיב את האמון
היומון העממי הרשמי של סין דיווח ביום שישי כי אנבידיה חייבת לספק “ראיות ביטחוניות משכנעות” כדי להפיג את חששות המשתמשים הסינים לגבי סיכוני אבטחה בשבבים שלה ולהשיב את אמון השוק.
בהצהרה שנשלחה לרויטרס, דובר Nvidia הדגיש כי “אבטחת סייבר היא בעלת חשיבות עליונה עבורנו”. הדובר אמר כי “ל-Nvidia אין ‘דלתות אחוריות’ בשבבים שלה שיאפשרו לכל אחד לגשת אליהם או לשלוט בהם מרחוק”.
ההערה הגיעה יום לאחר שבייג’ינג העלתה חששות בנוגע לסיכוני אבטחה פוטנציאליים בשבב הבינה המלאכותית H20 של Nvidia, והטילה ספק בסיכויי המכירות של החברה בסין שבועות ספורים לאחר הסרת איסור היצוא האמריקאי.
מינהל הסייברספייס של סין, הרגולטור של האינטרנט במדינה, הביע דאגה מהצעה אמריקאית לצייד שבבים מתקדמים הנמכרים בחו”ל בפונקציות מעקב ומיקום.
הסוכנות הוסיפה כי זימנה את חברת Nvidia לפגישה כדי להבהיר האם שבב הבינה המלאכותית H20 שלה מהווה סיכון אבטחתי כלשהו, שכן היא חששה כי זכויות הנתונים והפרטיות של משתמשים סינים עלולות להיפגע.
המונח “איום של דלת אחורית” מתייחס לדרך נסתרת לעקוף הליכי אימות רגילים או בקרות אבטחה.
קרדיט: א-שרק אלאוסאט קרדיט לתמונות: קויין טלגרף

