אזהרה מפני “אסון הומניטרי” באיראן: “57% מהאנשים סובלים מתת תזונה”

פקיד לשעבר במשרד לשיתוף פעולה, עבודה ורווחה, שהציג נתונים סטטיסטיים חדשים על “תת התזונה” של העם האיראני, הזהיר כי “אסון הומניטרי” מתרחש במדינה.

האדי מוסוויניק, המנכ”ל לשעבר למחקרי רווחה חברתית במשרד לשיתוף פעולה, עבודה ורווחה, אמר כי 57% מאוכלוסיית אירן סובלת מתת תזונה ואינה מקבלת את 2,100 הקלוריות הנדרשות ביום.

הצהרותיו של הפקיד לשעבר פורסמו ביום שני, 10 ביולי, באתר כלכלי, אך לא ברור באיזה אירוע אמר את הדברים הללו.

הוא הוסיף כי כמות הקלוריות הזו היא המינימום הנחוצות לבני אדם, שהבנק העולמי קבע עבור פליטים במחנות פליטים.

 

מר מוסאווי ניק הוסיף כי בקרב האוכלוסייה הסובלת מתת-תזונה באיראן, ישנם 14,500,000 ילדים, כולל 10 מיליון ילדים מתחת לגיל 12.

הנתון שסופק על ידי פקיד ממשלתי זה הוא הרבה יותר מהסטטיסטיקה הקודמת.

לפני כמה שנים התקשורת האיראנית דיווחה על תת תזונה של 800,000 ילדים איראנים בגיל הגדילה, שווה ערך ל-15% מילדי המדינה, תוך ציטוט הנתונים הסטטיסטיים של משרד הבריאות.

סוכנות הידיעות הממלכתית IRNA כתבה אז כי קטגוריה זו של ילדים איראנים “מתמודדת באופן שוטף עם מחסור בחומרי אנרגיה וחלבונים”.

במקביל, מוחמד תקי חוסייני טבטבאי, המזכיר המדעי של הוועידה ה-18 למקרי חירום ומחלות נפוצות ברפואת ילדים, הודיע ​​גם כי על פי מחקרים, בארבעת המחוזות של סיסטן ובלוצ’יסטן, הורמוזגן, עילם, קוהגילויה ובויאר אחמד, קיימת שכיחות גבוהה של קומה נמוכה, תת משקל והידרדרות פיזית, אשר נגרמת כתוצאה מתת תזונה.

בנוסף לתת תזונה של ילדים, בשנים האחרונות פורסמו דיווחים שונים על העלייה המשמעותית במחיר חומרים עשירי חלבון כמו בשר אדום באיראן, שגרמה למשפחות עניות רבות ואף למעמד הביניים להפחית את צריכת חומרים אלו. 

לפני חודשיים פרסם עיתון “אטמד” דו”ח מהשטח על מצב הקנייה והמכירה של עוף באיראן, ממנו עולה כי חלק מהאזרחים אינם מסוגלים לקנות בשר “בהיר” מסוג זה.

בדו”ח השטח שלהם על חנויות עוף ובשר בכמה אזורים בטהרן, נתקלו כתבי עיתון זה במקרים רבים של “החלפת סחורות ועד עבודה כדי להשיג כמה ירכי עוף”.

 

אזהרת מרכז המחקר מג’ליס מפני התפשטות העוני

מרכז המחקר של המועצה האסלאמית הזהיר במחקרו האחרון שאם חווית שנות ה-90 יחזור על עצמו ברקע תכנית הפיתוח השביעית, “מדיניות חלוקת המשאבים מחדש” לא תלך לשום מקום ושיעור העוני יעלה.

המרכז קבע בדו”ח שלו: “כדי לממש צמיחה גבוהה ולשפר את הפריון, על קובעי המדיניות להפסיק את מדיניות דיכוי המחירים כדי לשלוט באינפלציה ולפתור את בעיית האינפלציה בצורה יותר יסודית”.

מוסד מחקר זה יעץ לבכירי הרפובליקה האסלאמית כי במצב הנוכחי המדינה צריכה “להגביר את ייצור משאבי המט”ח החדשים וגם להגדיל את רמת ההשקעה האסטרטגית” כדי להשיג צמיחה כלכלית.

 

מרכז המחקר מג’ליס קרא גם הוא ל”רפורמה ברשת הבנקאית במטרה לממן השקעות פרודוקטיביות” וכתב: “לחוסנה של הרשת הבנקאית יש קשר ישיר ליכולת לספק הקלות וליציבותה”.

זאת למרות שבשנים האחרונות, על פי דיווחים רבים של הממשלה השחיתות גברה במערכת הבנקאית של איראן והייצור פינה את מקומו לייבוא ​​סחורות, בעיקר סחורות סיניות.

זרם האנשים להשיג עוף בתעריף הממשלתי - קרמן - מרץ 2019

קרדיט: רדיו פרדה   קרדיט לתמונה: אירנ”א