מצרים: התגלו שרידי אניית מלחמה מתקופת תלמי מהמאה הרביעית לפני הספירה

השרידים התגלו במפרץ אבו קיר במדינה
שרידים של ספינת המלחמה נמצאו במפרץ אבו קיר באלכסנדריה

ביום שלישי הודיע ​​משרד התיירות והעתיקות המצרי על גילוי שרידים של ספינת מלחמה "מהתקופה התלמית", ושרידי בית קברות יווני שמתועורך לראשית המאה הרביעית לפני הספירה, מול חופי מפרץ  אבו קיר באלכסנדריה.

המשרד פרסם תמונות של התגליות הארכיאולוגיות שנמצאו על ידי כוח המשימה הארכיאולוגי המצרי-צרפתי של המכון האירופי לארכיאולוגיה תת-מימית, הפועלת בעיר השקועה הרקליון במפרץ.אבו קיר.

ובאתר " חדשות סיני" צוטטו מזכ"ל מועצת העתיקות העליונה במצרים, מוסטפא וואזירי, כי "אזור בית הקברות היווני מתוארך למאה הרביעית לפני הספירה, והוסיף כי" הספינה הייתה אמורה לעגון בתעלה שזרמה לאורך מקדש "אמון, אך היא שקעה כתוצאה מקריסת המקדש ונפילת גושי ענק עליה במהלך המאה השנייה לפני הספירה. התאונה התרחשה, לדברי ווזירי, כתוצאה מ"רעידת אדמה הרסנית ".

הספינה התגלתה תחת מטרים של בוץ מוצק, וממחקרים ראשוניים עולה כי אורך הספינה היה כ- 25 מטר.

תמונה

בית תַּלְמַי (ביוונית: Πτολεμαῖος, פתולמאיוס) היה שושלת מלוכה הלניסטית ששלטה על מצרים. תקופת שלטונם מוכרת בספרות בשם תקופת מצרים התלמיית. השושלת שלטה במצרים במשך כ-300 שנה, מ-323 לפנה"ס עד 30 לפנה"ס.

תלמי הראשון, מייסד השושלת, היה אחד ממצביאיו של אלכסנדר הגדול ומקדוני במוצאו. לאחר מותו של אלכסנדר הגדול בשנת 323 לפנה"ס, הוא מונה לנציב (סטראפ) מצרים, ובשנת 305 לפנה"ס הכריז על עצמו כמלך מצרים ונטל את השם "סוֹטֵר" (מילולית, מושיע). המלכה האחרונה לבית תלמי הייתה קלאופטרה השביעית, שנודעה כמאהבתו של יוליוס קיסר ומאוחר יותר גם של מרקוס אנטוניוס. קלאופטרה הצליחה לשמור על עצמאותה של מצרים, אך התאבדה לאחר תבוסתו של אנטוניוס בקרב אקטיום (31 לפנה"ס) וניצחונו של אוגוסטוס. לאחר מותה הסתיים שלטונו של בית תלמי, ומצרים הפכה לפרובינקיה רומית.

חלק מבנות המשפחה נישאו למלכים מבית סלאוקוס, שושלת מלוכה הלניסטית נוספת ששלטה בסוריה והפכו לחלק מבית מלוכה זה. בנים נוספים מבני המשפחה שלטו בקפריסין ובקירינה.

זיהוים של בני תלמי השונים על פי מספר הוא המצאה מודרנית שנועדה להקל על ההבחנה בין בני המלוכה השונים של שושלת זאת, שבחרו במספר שמות קבועים כמו תלמי, קלאופטרה, ברניקי וארסינואי. במקורות היוונים העתיקים הבחינו בין התלמיים השונים תוך שימוש בכינוי שניתן להם. המספור בטבלה זו הוא על פי המקובל כעת. (קרדיט:ויקיפדיה)

תמונה