מצרים:גשר ומנהרות חדשות בתעלת סואץ.פרק 3.
במסגרת סדרת הדיווחים שלי בנושא “הכר את שכניך ודע עד כמה הם דואגים לפיתוח סיני ולרווחת תושביו”, הרי לפניכם “תגליות” בנושא גשרים ומנהרות בתעלת סואץ.
לאחרונה איתרתי גשר חדש בתעלת סואץ, המחבר בין הערים פורט סעיד לפורט פואד. ראשית העבודות אותרו בנובמבר 2016, ובצילום לוויין מ-יוני 2017, הגשר פרוס על התעלה ומכוניות נראות בתנועה עליו. אורך הגשר כ-470 מטר ורוחבו כ-15 מטר. גובה הגשר מעל פני המים הוא קטן ואולי אף אפסי. בכל מקרה, כל עוד הוא נטוי מעל תעלת סואץ, אוניות לא יכולות לעבור בנתיב שיט זה. ממזרח לגשר, בפורט פואד, מצוי נתיב נוסף של תעלת סואץ אשר נכרה לפני שנים מספר, כך שהשיט בתעלה לא נפגע. להערכתי, הזקוקה לאישוש נוסף, מדובר בגשר צף מסוג שאינו מוכר לי.
על פי פרסומים מצריים, הם מתכננים כרייה של 7 מנהרות מתחת לתעלת סואץ: 4 מנהרות באזור איסמעליה ו-3 באזור פורט סעיד. חלק מהנהרות מתוכננות לשימוש כפול הן למעבר רכבים והן לרכבת. מכל זאת אני מזהה – בספק! עבודות בשטח לשני מנהרות האחת כ-18 ק”מ מדרום לפורט פואד, והשניה באל קירש, מצפון לאיסמעליה, בשטח ששימש כעבר הרחוק אתר אחסנה של הבריטים במלחמת העולם השנייה.
כיום, בעקבות כריית מעקף איסמעליה, גשר הרכבת בפירדאן מושבת ולמעשה אין אפשרות תנועה ברכבת בין מצרים לסיני. הגשר והמנהרות החדשות, מתוספים לגישור הרב, הקיים זה מכבר בתעלת סואץ, כדלקמן:
- גשר עילי לרכב באזור קנטרה בצפון התעלה
- מנהרת אל־חמדי בדרום התעלה באזור כוברי
- 13 גשרים צבאיים צפים, רובם מונח על שפת התעלה. תוך שעה-שעתיים ניתן להרכיבם לגשר. מיעוטם מצוי כל ימות השנה במים ויהיו מוכנים תוך דקות לגשר על התעלה. בקרבת כל גשר שכזה מצוי מחנה לחיילים ולציוד התפעול של הגשר.
- בגדה המזרחית של התעלה נבנו לאחרונה מחנות עם מבני אחסון גדולים. יתכן שמחנות אלה מיועדים לגדודי גישור צבאיים נוספים.
לסיכום: הגשר והמנהרות הנכרות עתה בתעלת סואץ, אינן צורך מבצעי של צבא מצרים: גם באמצעים הקיימים כיום, יש לצבא מצרים יכולת להעביר את גיסותיו לסיני ללא בכל קושי (סד”כ ואמצעי הגישור הקיימים כיום ועולים לאין שיעור על אמצעי הגישור שעמדו לרשות הצבא המצרי, שחצה בהצלחה את התעלה במלחמת יום הכיפורים). להערכתי המשמעות העיקרית היא כלכלית ונועדה לאפשר את פיתוח סיני ולתרום לרווחת תושביו.
מההיבט הצבאי, הגישור והמנהרות הם “בונוס” המאפשר חציית כוחות צבא גדולים בהפתעה ומבלי להפסיק את השיט בתעלה. יש בכך מימד של אובדן אחד “הסימנים המעידים למלחמה”. מובן שכל תוספת גישור היא תוספת מבורכת, המגדילה את אפשרויות חציית התעלה ומצמצמת את אפשרות היפגעותן בעת לחימה.
פרקים קודמים:
*- מצרים:פיתוח מואץ של תשתיות צבא במרחב תעלת סואץ – סיני. פרק 1 בסדרה.
*- מצרים: סלילת אוטוסטרדות בסיני. פרק 2 בסדרה.
סא”ל (דימ’) אלי דקל – חוקר מערכות תשתית בארצות ערב