חוסל סופית: מי היה מפקד אל-קאעידה אבו עבד אל-רחמן אל-ליבי שחוסל על ציר דמשק–חומס?
חיסולו של אבו עבד אל-רחמן אל-ליבי צלח, התרחש ב-26 באוקטובר 2026 מפגיעת טיל מונחה ששוגר מכלי טיס בלתי מאויש (ככל הנראה של הקואליציה הבינלאומית בהובלת ארה"ב). התקיפה כוונה נגד הרכב שבו נסע בכביש הבינלאומי דמשק–חומס, סמוך לעיירה קארה (כ-100 ק"מ צפונית לדמשק).
![]()
קרדיט: רשתות חברתיות
מי האיש?
זהות ותפקיד: אבו עבד אל-רחמן אל-ליבי היה מפקד צבאי בכיר בארגון הג'יהאדיסטי קיצוני "חוראס א-דין" (Hurras al-Din), המזוהה עם ארגון אל-קאעידה בסוריה.
רקע קרבי: הוא הגיע לסוריה מלוב בשנת 2012 והצטרף בתחילה לשורות "ג'בהת א-נוסרה" כדי להילחם במשטר אסד, ובהמשך עבר ל"חוראס א-דין".
תפקידו האחרון: על פי הדיווחים של המרכז הסורי לזכויות אדם (SOHR), למרות שארגון "חוראס א-דין" הודיע על פירוקו הרשמי בינואר 2025, אל-ליבי המשיך לפעול ושימש לאחרונה בתפקיד ביצועי בכיר בתוך "מנגנון הביטחון הכללי" באזור.
הסיפור מאחורי החיסול
התקיפה הנוכחית (אוקטובר 2026): מל"ט, המיוחס לכוחות הקואליציה הבינלאומית, שיגר טיל מדויק (על פי דיווחי OSINT נעשה שימוש בטיל מסוג AGM-114R-9X Hellfire הידוע ברמת דיוק כירורגית) לעבר מכוניתו. מעוצמת הפיצוץ נהרגו אל-ליבי ושניים ממלוויו שהיו עמו ברכב, ואדם רביעי נפצע.
היסטוריה של ניסיונות חיסול: זו אינה הפעם הראשונה שדווח על מותו. בפברואר 2025 נפוצו דיווחים דומים בכלי התקשורת על כך שהוא נהרג בתקיפה אמריקאית באזור אדלב שבצפון-מערב סוריה, אך הוא שרד את אותו הניסיון והמשיך בטווח הפעילות שלו, עד שחוסל סופית בפאתי דמשק.

