איראן מזהירה את מצרים שלא להתערב צבאית במלחמה בתימן
עבאס עראקצ'י, שר החוץ של הרפובליקה האסלאמית, הזהיר כי כל התערבות צבאית מצד מצרים או מדינות אחרות במלחמת תימן תקשה על פתרון המשבר.
בראיון לערוץ אל-עיראקיה הממלכתי ששודר ביום שלישי, 19 באוקטובר, אמר עראקצ'י: "למצרים יש מספיק ניסיון כדי לא להסתבך בסכסוך כה מורכב".
"אנו מאמינים שכל נוכחות או התערבות זרה רק תקשה על פתרון הבעיה הזו", הוסיף.
שר החוץ של הרפובליקה האסלאמית טען גם כי מצרים הודיעה כי אין לה כל כוונה להיכנס לתימן או להשתתף במלחמה נגד המדינה.
הערות אלה מגיעות לאחר שהפרלמנט המצרי דחה ביום שני לשבוע הבא את הדיון בבקשתו של הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי לאשר סיוע צבאי לערב הסעודית.
א-סיסי ביקש מהנציגים להסכים לספק סיוע צבאי לסעודיה אם ריאד תבקש זאת. סעודיה הייתה יעד להתקפות כמעט יומיומיות מצד החות'ים הנתמכים על ידי הרפובליקה האסלאמית בחודשים האחרונים.
נשיא מצרים הדגיש כי ארצו אינה מבקשת "עימות או תקיפה של אף אחד" וכי מטרת פעולה זו היא הגנתית בלבד.
המלחמה בין החות'ים לקואליציה בראשות סעודיה התומכת בממשלת תימן הלגיטימית התעצמה שוב מאז יולי, לאחר יותר מעשור של סכסוך.
החות'ים השתלטו על חלק גדול מחוף ים סוף בתימן בספטמבר ומאז ביצעו תקיפות רבות על ערב הסעודית, כולל על מתקני הנפט של ארמקו ועל נמל התעופה הבינלאומי של ריאד.
באחת מהתקיפות הללו על שדה התעופה בריאד ב-10 באוקטובר נהרגו 13 בני אדם.
אזהרתו של עראקצ'י מגיעה בתקופה שבה האפשרות שמדינות אזוריות ירחיבו את התמיכה הצבאית בערב הסעודית עוררה חששות לגבי הסלמה והתפשטות מלחמת תימן. ( קרדיט: רדיו פרדה)
יש לזכור כי בעבר כאשר מצרים שלחה מטוסי קרב לאחת ממדינות המפרץ הפרסי כדי לעזור לה להדוף מתקפות טילים וכטב"מים איראניות , משמרות המהפכה האיראנים תקפו אוניות אמריקאיות בנמל דמיאט שעל חופי הים התיכון במעין רמז מרתיע . מצרים לא שכחה את התקיפה ואת המסר שמאחוריה.

