"אמזון הרוסית" הופכת לזומבי

"אמזון הרוסית" הופכת לזומבי

איך חברה עם חובות עתק של 15.6 מיליארד דולר ו-20% מחסנים שרופים לא פושטת רגל? בקרמלין גילו פטנט: הנשמה מלאכותית.

חברת ויילדבריס "משתקמת" מנזקי כטב"מים של מיליארדי דולרים, ללא מימון, פשוט כי חוקי המתמטיקה לא חלים ברוסיה:
הספקים סופגים את האש: סחורה בשווי מאות מיליוני דולרים נשרפה? בחסות החוק הרוסי, זה הוגדר כ"כוח עליון". החברה פטורה מפיצויים – "המאזן שלה נקי", כחצי מיליון עסקים קטנים – הם שעלו באש.
המיסים נשארים בכיס: לרוסיה יש גירעון מפלצתי של כ-68 מיליארד דולר, אבל משרד האוצר פטר את החברה מתשלום מע"מ ומיסים עד 2027 – קו אשראי סמוי על חשבון הציבור.
הבנקים משחקים בכאילו: בנק ממשלתי מרכזי מחזיק בחובות העתק שלה. כדי לא להכריז על חדלות פירעון שתמוטט את המערכת הפיננסית, הוא פשוט מגלגל את החובות קדימה על הנייר: בנק VTB (הנושה המרכזי עם חוב של כ-6 מיליארד דולר) מגלגל את חובות ויילדבריס בשיטת "הלוואות זומבי" (Evergreening) כדי להציל את עורו: הוא דוחה פיקטיבית מועדי פירעון, מעניק לחברה אשראי חדש רק כדי שתחזיר את הריבית הישנה, וממיר חובות אבודים במניות שלה. הלכה למעשה, שני הגופים הפכו לבני ערובה זה של זה: הבנק מנשים מלאכותית את החברה על הנייר כדי לא למחוק את חובות העתק שלה, ושניהם מוחזקים בחיים בחסות הקרמלין רק כדי למנוע קריסה מערכתית.

השורה התחתונה: שרשרת האספקה משותקת, היקף הפעילות צנח ברבע והחברה הלכה למעשה בגסיסה – אבל האתר באוויר! כי ברוסיה, מראית עין של שגרה צרכנית חשובה יותר מהמציאות.
בתיעוד – מה שנותר ממחסן ענק של ויילבריז בטולה לאחר תקיפה אוקראינית.

Wildberries marketplace losses from fires in Russia may exceed US$1.3 billion | Ukrainska Pravda
קרדיט: ערוץ הטלגרם אנליזה ניוז    קרדיט לתמונה: פרבדה