תחקיר CNN: כ-80% מהחיילים בתימן שמומנו על ידי סעודיה – היו "רפאים" מה שהביא לקריסת בזק של חזית הלחימה במצר באב אלמנדאב

כוחות הנתמכים על ידי סעודיה בתימן דווחו כבעלי כמה גדודים שהורכבו מכמעט 80% "חיילי רפאים", חיילים מזויפים שקיימים רק על הנייר כדי לגבות משכורות -כך דיווחה רשת CNN  האמריקאית.

תופעת "חיילי הרפאים" (Ghost Soldiers) בתימן נחשפה כגורם מרכזי לקריסת קווי ההגנה של הכוחות הפרו-סעודיים במהלך מתקפת הבזק של המורדים החות'ים על עיר הנמל האסטרטגית מוח'א ומצר באב אל-מנדב.
על פי תחקיר של רשת CNN, השחיתות המערכתית בצבא תימן הנתמך על ידי סעודיה הותירה את החזית ריקה מלוחמים בפועל.

מפקדים מושחתים בצבא תימן רשמו אלפי שמות פיקטיביים ברשימות השכר ("חיילי רפאים") כדי לשלשל לכיסם את תקציבי המשכורות שמימנה ערב הסעודית.

גורם מערבי המעורה בפרטים מסר ל-CNN כי כאשר החות'ים פתחו במתקפה על מוח'א, התברר שהגדודים התימניים סבלו ממחסור קריטי בכוח אדם. הכוח הממשי בשטח עמד על כ-20% בלבד מהמצבה הרשמית – כלומר כ-80% מהצבא שסעודיה האמינה שהיא מממנת ומחמשת לא היה קיים מעולם.

הבעיה החמירה לאחר שאיחוד האמירויות פינתה את כוחותיה מהאזור חודשים ספורים קודם לכן. ערב הסעודית לא איישה מחדש את הבסיסים הללו, והסתמכה על אותם גדודים "נפוחים" וריקים מתוכן.

כאשר החות'ים החלו בהתקדמותם המהירה, המפקדים בשטח התחננו לחיפוי אווירי סעודי, אך בשל כשלים פיקודיים וקבלת החלטות איטית בריאד ובוושינגטון, הסיוע לא הגיע בזמן. הגדודים המדוללים קרסו במהירות, חלקם נכנעו בהמוניהם, והחות'ים השיגו אחיזה אסטרטגית חסרת תקדים בנתיב שיט בינלאומי קריטי (באב אל-מנדב).
האירוע הצית גל חילופי האשמות קשה  בין ממשלת תימן, סעודיה וארצות הברית, כשהאשמה המרכזית מופנית כלפי השחיתות המקומית שהמציאה צבא שלם על הנייר.