ישראל: הפצצנו 4 מעברי גבול בין סוריה ללבנון ששימשו את חיזבאללה
צה"ל הודיע ביום רביעי כי הפציץ ארבעה מעברים לאורך הגבול בין סוריה ללבנון, "ששימשו את חיזבאללה להובלת נשק".
דובר צה"ל, אביחי אדרעי, כתב בפוסט בפלטפורמת "X" כי צה"ל "תקף באזור הרמל 4 מעברים בגבול בין סוריה ללבנון, המשמשים את חיזבאללה להובלת נשק".
אדרעי הוסיף כי צה"ל "חיסל את מוחמד עוודה, הנחשב לסוחר ומבריח נשק מרכזי של חיזבאללה, בתקיפה באזור צידון" בדרום לבנון.
התקיפות נמשכות למרות הסכם הפסקת האש
יש לציין כי למרות הפסקת האש שהושגה בנובמבר 2024, שסיימה מלחמה עם חיזבאללה שנמשכה יותר משנה, ישראל ממשיכה לתקוף בלבנון.
ישראל טוענת כי תקיפותיה בלבנון מכוונות נגד גורמים, מתקנים ומחסני נשק של חיזבאללה השייכים לארגון, ומדגישה כי לא תאפשר לחיזבאללה לשקם את יכולותיו לאחר המלחמה שבה ספג פגיעות קשות במאגר הנשק ובמבנה המנהיגותי שלו.
במסגרת הפסקת האש, ישראל הייתה אמורה להסיג את כוחותיה מדרום לבנון, אך היא שמרה על נוכחותה בחמישה מוקדים שהיא מחשיבה כאסטרטגיים, שמהם לבנון דורשת את נסיגתה, על פי סוכנות הידיעות AFP.

פירוק חיזבאללה מנשקו
בימים האחרונים נערכו תקיפות נרחבות על אזורים מרוחקים מהגבול, לאחר שצבא לבנון הודיע בתחילת ינואר על השלמת השלב הראשון בתוכנית לפירוק חיזבאללה מנשקו, שאושרה על ידי הממשלה כדי להגביל את הנשק למדינה.
צבא לבנון אישר גם כי השלים "הרחבת השליטה המבצעית על האדמות שהיו תחת סמכותו בגזרת הליטאני הדרומית (כ-30 קילומטרים מהגבול הישראלי), למעט אדמות ואתרים שעדיין נמצאים תחת שליטה ישראלי".
עם זאת, ישראל הביעה ספקנות לגבי צעד זה, וראתה אותו כבלתי מספק. מאז שהצבא הלבנוני הודיע על השלמת תהליך פירוק הנשק מדרום לנהר הליטאני, ישראל פתחה במספר תקיפות, רובן כוונו נגד אזורים מצפון לנהר.
תוכנית הצבא הלבנוני מורכבת מ-5 שלבים, כאשר השלב השני מכסה את האזור המשתרע מצפון לנהר ליטאני ועד לנהר עוואלי, הזורם מצפון לצידון, העיר הגדולה ביותר בדרום לבנון, הממוקמת כ-60 קילומטרים מהגבול וכ-40 קילומטרים מביירות.
הממשלה צפויה לדון בשלב השני של תוכנית זו בפברואר לפני שתתחיל ליישמה. ( קרדיט: אלערביה)
קרדיט: דובר צה"ל

