פוטין וא-שרע דנו בדלתיים סגורות בהכל, כולל בבסיסים רוסיים וב…. הסגרת אסד והחזרת הכסף הגנוב
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר כי נשיא סוריה אחמד א-שרע ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין דנו בכל דבר במהלך פגישתם אתמול בקרמלין, כולל בבסיסים צבאיים.
בהצהרה ל”ספוטניק” אמר לברוב כי א-שרע ופוטין דנו בכל הנושאים הקשורים לשתי המדינות, כולל סוגיית בסיסי הצבא הרוסיים בסוריה ( ועל פי סוכנויות ידיעות אחרות גם בנושא הסגרת הנשיא המודח אסד והחזרת כל הכספים שבזז מאוצר המדינה).
להצהרתו של לברוב קדם אישורו של דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, כי סוגיית בסיסי הצבא הרוסיים בסוריה צפויה לעלות במהלך השיחות בין א-שרע לפוטין.
ביום רביעי, נשיא סוריה אחמד א-שרע ערך ביקור רשמי בבירה הרוסית, מוסקבה. אליו התלווו שר החוץ אסעד א-שייבאני, שר ההגנה מוחרף אבו קסרה והמזכ”ל מאהר א-שרע. זה היה ביקורו הראשון מסוגו מאז נפילת משטרו של הנשיא המודח בשאר אסד בדצמבר האחרון.
הנשיא א-שארע קיים שיחות בדלתיים סגורות עם עמיתו הרוסי, בהשתתפות מספר מצומצם של גורמים רשמיים.
במהלך הפגישה, אישר נשיא סוריה כי סוריה שואפת “לאפס את יחסיה עם רוסיה”, בעוד נשיא רוסיה הדגיש כי מוסקבה להוטה לתמוך בסוריה בשלב שלאחר המלחמה ובשיקומה.
הוועדה המשותפת לפרויקטים של אנרגיה, תחבורה ותיירות
לאחר הפגישה בין שני הנשיאים, הצהיר סגן ראש ממשלת רוסיה, אלכסנדר נובאק, כי שני הצדדים הסכימו לקיים בקרוב פגישה של הוועדה המשותפת לממשלה הרוסית-סורית כדי לדון בפרויקטים חדשים של שיתוף פעולה בין שתי המדינות.
נובאק ציין כי סוריה עוברת שלב שיקום מקיף, והדגיש כי “יש לה הרבה תשתיות הרוסות, במיוחד במגזרי האנרגיה, התחבורה והרכבות, וכי רוסיה מוכנה לספק את התמיכה הדרושה באמצעות חברותיה המעוניינות להשקיע במגזרים אלה”.
סגן ראש ממשלת רוסיה גילה כי השיחות עסקו בפרויקטים ספציפיים בתחומי האנרגיה, התחבורה, התיירות והבריאות, וציין כי מוסקבה הציעה לתרום לפיתוח שדות הנפט הסוריים שהוקמו בתקופת ברית המועצות ולשיקום התשתיות של מגזר האנרגיה.
הבכיר הרוסי הדגיש כי רוסיה רואה בשיתוף הפעולה עם סוריה “שותפות אסטרטגית ארוכת טווח”, וכי מוסקבה “מוכנה להשתתף באופן פעיל בשיקום המדינה ולהרחיב את שיתוף הפעולה הכלכלי בין שני הצדדים”.
הערה ברקע הכתבה: הנשיא המודח אסד, השומר בימים אלו , במצוות פוטין, על פרופיל נמוך במקום מגוריו במוסקבה , אך הוא כבר חש את חבל התליה ההולך ומתהדק סביב צווארו . הוא יודע היטב כי השלטונות הרוסים משרתים אך ורק את האינטרסים האסטרטגים של מדינתם , וכי קיום בסיסי צבא רוסים בסוריה הן אינטרס ביטחוני עליון עבורם וכי הסגרתו לידי מדינתו לשעבר היא רק שיקול בצד מכלול השיקולים העומדים בפני פוטין.
אסד יעשה נכון אם יחפש כבר עכשיו אלטרנטיבה בטוחה למקום מגוריו , למרות שפוטין למעשה שומר אותו בסוג של ” מעצר בית לעשירים”.
קרדיט: סוריה טי וי

