האירוע בח’אן יונס שסוכל ברובו והטענה כי הזרוע הצבאית של חמאס “הוכרעה”. דעה

האירוע בח’אן יונס שסוכל ברובו – כמה מילים על האירוע הרקע המקדים, והטענה כי הזרוע הצבאית של חמאס “הוכרעה”.

 

האירוע במזרח ח’אן יונס שסוכל ברובו בחסדי שמים ובזכות עירנות וחתירה למגה תחת אש של לוחמי חטיבת כפיר, היה יכול להסתיים בחטיפת לוחמים ולשנות את כללי המשחק- הטקטיקה של האירוע דומה לטקטיקות באירועים דומים שכבר התרחשו בחודשים האחרונים גם בצפון הרצועה וגם בדרומה באזורים שלכאורה “טוהרו” והיו בשליטה מבצעית.
בדומה לאירועים קודמים שמטרתם הייתה לחטוף לוחמים, המחבלים היו חמושים מכף רגל ועד ראש, מתוכננים וידעו בדיוק מה הם הולכים לעשות, ואף הכינו את השטח לביצוע המושלם, לא רק נשק קל וטילי RPG היו למחבלים אלא גם מטענים שהוטמנו כהכנה לשלב שאחרי (הכוונה אחרי חטיפה) וגם חוליות פצמ”רים ורקטות קצרות טווח היו בכוננות לשיגור על כוחות חילוץ.
מדובר במתקפה מתוכננת לפרטי פרטים, כולל שדה ראייה על המרחב.

 

הכמות מעידה על התעוזה הגוברת של המחבלים, ולא רק אלא גם תדמית ניצחון – מבחינת חמאס הקלף החזק ביותר של המלחמה הזו היא חטופים, והקלף הזה מניב תוצאות במיוחד בתקופה האחרונה, ארגוני הטרור מעודדים מההפגנות בנושא חטופים המחלוקות בישראל והשיח מה קודם למה, חיסול הארגון או עסקה, “הפקרה” למען מימוש מטרת חיסול חמאס, או עסקה על פני ויתור על הניצחון, והצטרפות הערבים בישראל להפגנות בתמיכה בהם.
מבחינתם צריך את תדמית הניצחון, רגע לפני ההכרה במדינת טרור פלסטינית, וציון שנתיים לטבח ה-7.10, והצגה כי ארגוני הטרור שולטים בשטח נוכחים שורדים ואף מנצחים ואילו ישראל מתקשה לנצח מדשדשת מאבדת תמיכה עולמית, ומוצגת כ”מדינת הנאצים” החדשה של העולם – חטיפת לוחמים תשיג את תדמית הניצחון ותשנה את כללי המשחק.

פרט נוסף לגבי האירוע: לא רק שהיה פה מחדל מודיעיני והמחבלים יצאו מפיר מנהרה במרחק 40/50 מטר מהמגנן, אלא שבאזור זה הלוחמים נמצאים במגננה, וביום יש “הפוגות הומניטריות” – במקום התקפה והתקדמות, דשדוש ומגננה וזה מזמין יותר מכל אירועים קשים וחמורים מהסוג הזה שסוכל בח’אן יונס שלשום, המגננה מייצרת למחבלים הזדמנות, והם שולטים בשטח ומזהים את המהלכים של צה”ל, ומנצלים את ההזדמנות להוציא ניסיונות חטיפה.

שאלות קשות עולות גם הפעם ללא תשובות המניחות את הדעת.

חייבים להפיק לקחים מהאירועים הללו ולהתייחס אליהם כאילו צלחו והאויב הצליח לחטוף לוחמים – אחרת האירוע הבא מעבר לפינה…

האם הזרוע הצבאית של חמאס “הוכרעה”? האמנם?

לאחרונה יושבים כל מיני אלופים פרשנים וגורמים צבאיים שמנסים לשווק לציבור כי הזרוע הצבאית של חמאס “הוכרעה” וכי חמאס “אינו ארגון צבאי יותר אלא גוף מדיני, חמאס הפך מארגון צבאי לארגון גרילה” – כל הדיבורים הללו מנותקים מהמציאות.

♦️فيديو سربته صفحات عبرية عن عملية التسلل لموقع عسكري إسرائيلي في رفح يوم أمس الأربعاء , يظهر فيه أن أغلب المقاومين عادوا بسلام من خلال النفق عكس ادعاء الجيش الإسرائيلي بأنه قتل العدد الأكبر منهم

 

אסביר מדוע:

1. חמאס על הזרוע הצבאית שלה היא מלכתחילה ארגון גרילה שרוב הטקטיקות הצבאיות שלה מבוססת על לוחמת גרילה מאז הקמת הזרוע הצבאית והארגון, לשם כך הם בנו מטרו תת קרקעי, ולשם כך הם מצוידים באמצעים שנועדו ללוחמת גרילה ומארבים עם כמה שפחות נוכחות לוחמת פנים מול פנים, ולשם כך הם משתמשים בכל מבנה “הומניטרי” רפואי חינוכי וכו’ כבסיסי טרור, וכמובן האוכלוסייה משמשת להם מגן אנושי השכונות המחנות והסמטאות הצרות והממולכדות הם שורשי הבסיס ללוחמת גרילה ארוכה.

2. נכון חמאס של היום אינו חמאס של ערב ה-6.10, הוא איבד מנהיגים מפקדים מח”טים אלפי מחבלים וכמובן אמל”ח רב – אבל חמאס הוא ארגון שמתחדש מהר ממה שיכולים לדמיין אצלנו, יש לו מספיק חומרי גלם להתחדשות ושרידות כל עוד הישות העזתית הרצחנית מספקת לו אותם וכל עוד אינו מושמד ושולט על שטח, זה נכון לאמל”ח מחבלים ייצור אמצעי לחימה וכו’.

3. האירוע שלשום בח’אן יונס ממחיש: ארגון שהוכרע צבאית אינו יכול להוציא מתקפות של כ-20 מחבלים בתא שטח שאמור להיות בשליטה מבצעית, ואינו מתכנון מתקפות מהסוג הזה המתוכננות לפרטי פרטים.
לא ניכנס לאחוזי השליטה של צה”ל על הרצועה, רק נגיד שזה לא כולל את מרבית התת קרקע, שם מרכזי הכובד הראשיים של ארגוני הטרור מתפקדים בצורה מסודרת.

4. את הדיבורים על “הוכרעה” גדודים “הוכרעו והושמדו” ושליטה מבצעית שמענו כבר בעבר, ובעבר היה מי שגם הניח שחמאס הפסיק לתפקד כארגון צבאי, ויכול לפעול רק בחוליות קטנות של עד 5 מחבלים, אם כן, כיצד הארגון מצליח להוציא מתקפה מתוכננת לפרטי פרטים בהשתתפות מעל ל-20 מחבלים?

5. ואולי הפרט החושב ביותר בנושא: כפי שכבר כתבתי על אירועים דומים שהתרחשו בשכונת בית חאנון שבצפון הרצועה שהיו כפסע מחטיפות, גם פה אחזור על הדבר שוב: הנוכחות של צה”ל בשטח הרצועה היא היחידה שמונעת מארגוני הטרור ברצועת עזה לפלוש לעוטף עזה ולבצע שם מעשי טבח וחטיפה בסגנון טבח ה-7.10 שוב ושוב, באותה מידה שמחבלים מצליחים להגיע לאזור החיץ, ולנסות לחדור למגנן, הם יכולים לשוב ולנסות לפשוט לשטח ישראל ולבצע מעשי טבח וחטיפה – אם הם עדיין יכולים לפשוט לשטח ישראל ולבצע מעשי טבח וחטיפה, הרי שברגע שנעצור את המלחמה וניסוג הם ישובו לנסות ולבצע מעשי טבח וחטיפה בזמן המתאים להם, ושוב נחזור לאותה הנקודה של בוקר ה-7.10, ועוד הרבה לפני אלו שטוענים היום שהזרוע הצבאית הוכרעה, פתאום ישנו את האמירות ויגידו לכם שעכשיו אחרי שלא קידמו פתרון מדיני חמאס חזר להיות ארגון צבאי…

אף אחד לא יכול להצביע לכם כמה מחבלים חמושים יש במדויק לזרוע הצבאית המשטרה ומנגנונים מקבילים לזרוע הצבאית והמשטרה של חמאס, ולא כמה כלי נשק נותרו לחמאס, רקטות, מטענים טילי RPG וכו’ – כל מי שנותן מספרים כאילו מקשקש.

יש עוד עבודה רבה לבצע כדי לפרק ולהשמיד את ארגוני הטרור כגרילה וכצבא גרילה, עדיף לפעול ולהביא הישגים בשקט במעשים ובפחות דיבורים מיותרים, ולהפיק לקחים מהאירועים החמורים ולהתייחס אליהם כאילו צלחו והאויב הצליח לחטוף לוחמים.

קרדיט: ערוץ הטלגרם חננאל אביב     קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות ודובר צה”ל