משלוח נשק נתפס בנמל עדן: דו”ח של האו”ם חושף רשת הברחות בין החות’ים, אל-קאעידה ואל-שבאב הסומלי
כוח משימה משותף בהשתתפות גופי ביטחון ומשפט וועדה נשיאותית תימנית החלה בחיפוש ביום שלישי בנמל עדן במטרה לתפוס ולהחרים משלוח של מכשירי ריגול וכטב”מים חשודים. המשימה התרחשה במקביל לדו”ח של האו”ם שחשף את הופעתה של רשת הברחת נשק בין ארגון החות’ים, אל-קאעידה ותנועת אל-שבאב הסומלית.
המקורות הסבירו כי המשלוח התגלה במהלך בדיקות שגרתיות שערכה מחלקת הביטחון של האזורים החופשיים, וכי לא צורפו אליו מסמכים רשמיים שחשפו את מקורו או יעדו המיועד.
סוכנויות ורשויות רשמיות סירבו למסור פרטים כלשהם על משלוח הנשק, על רקע ספקולציות שהוא היה בדרכו לחות’ים, המקבלת כמויות משמעותיות של נשק וציוד צבאי המוברחים מאיראן.
המקורות הכחישו כי המשלוח נתפס בים, ורמזו כי הוא נכנס לנמל באופן רשמי בכוונה להיות מוברח ללא בדיקה באמצעות זיוף מסמכים ונהלים. הדבר נמנע הודות לעירנותם של כוחות הביטחון והנהלת הנמל.
לפני שבועות, כוחות ההתנגדות הלאומיים של תימן בחוף המערבי של המדינה תפסו משלוח נשק איראני עצום ליד האי האניש בים סוף. המשלוח, במשקל 750 טון כלל ציוד צבאי מגוון, היה בדרכו לחות’ים.
קרדיט: א-שרק אלאוסאט

