הסכם הפסקת אש בין הדרוזים למשטר ג’ולאני בחסות “המדינות הערבות”. פרטים
דובר משרד הפנים הסורי, נור א-דין אל-באבא, אומר לפני כמה דקות כי בעקבות אירועי הדמים של פורעי חוק ובהנחיה ישירה מלשכת הנשיאות הסורית, החלו כוחות ביטחון הפנים להתפרס במחוז א-סווידאא’ במסגרת משימה לאומית שמטרתה הראשונה להגן על האזרחים ולהפסיק את האנרכיה. לדבריו, המדינה על כל מוסדותיה הפוליטיים והביטחוניים ממשיכה במאמציה להשיב את הביטחון והיציבות לא-סווידאא’י וכוחות הביטחון ישקיעו את כל המאמצים כדי לעצור את ההתקפות ואת העימותים ולהחזיר את היציבות למחוז.
מתברר כי ההודעה הנ”ל באה בעקבות השגת הסכם הפסקת אש בין המשטר לדרוזים.
וכעבור כשעתיים פרסמה הנהגת הדרוזים בדרום המדינה את הפרטים.
ההנהגה הרוחנית של הדרוזים בסוריה מפרסמת בדף הפייסבוק שלה פרטים מהסכם הפסקת האש שהושג בחסות “המדינות הערבות” מבלי לציין מי:
1.פריסה של מנגנון הביטחון הכללי – מחסומים של מנגנון הביטחון הכללי (של המדינה) יתפרסו מחוץ לגבול המנהלתי של מחוז א-סווידאא’ כדי למנוע חיכוכים והסתננות של קבוצות כאלה ואחרות לתוך המחוז
2. לאף גורם ייאסר להיכנס לכפרים הגבול של המחוז למשך 48 שעות מהזמן שבו ההסכם נכנס לתוקף כדי לאפשר לכוחות הביטחון להתפרס מצד אחד וכדי למנוע התקפות פתע מצד שני
3. מה שנותר בתוך א-סווידאא’י מבחינת השבטים הבדואים, יוכלו לצאת בביטחון עם ליווי של פלגים מקומיים שנמצאים בשטח ומבלי התנגדות או פגיעה בהם מכל צד.
4. מעברי היציאה ההומניטרית יהיו מכיוון הכפרים בוסרא אל-חריר ובוסרא א-שאם במחוז דרעא.
5. אנחנו מתירים בכל הקבוצות האזרחיות להימנע מיציאה מהגבול המנהלתי של א-סווידאא’ ולהימנע מפרובוקציות או פעולות לחימה
6. האחריות על הפרת הסכם – כל צד נושא באופן נפרד ובאחריות המלאה לקריסת ההבנות שנחתמו כתוצאה מכל פעולה שחורגת מההסכם.
7. אנו קוראים לאנשי מחוז א-סווידאא’ (צעירי מחוז א-סווידא’), שומרי האדמה והכבוד, לפעול בתיאום עליון ואחריות מירבית כדי לסיים את המשבר הזה.
קרדיט: ערוץ הטלגרם קייס ואלסטר מסביב לעולם קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות
