ברקע החזרת שדות תעופה בין לאומיים לפעילות מחודשת, סוריה דוחקת ברוסיה לנטוש את שדה התעופה חמיימים כדי להכשירו לפעילות בין לאומית. חלק א’
מאז נפילת המשטר המודח, סוריה נכנסה לשלב חדש של שיקום מוסדותיה החיוניים. למגזר שדות התעופה יש תפקיד מרכזי בתהליך זה. כיום, הרשות הכללית הסורית לתעופה אזרחית ותובלה אווירית אחראית על פיקוח על שדות תעופה אזרחיים, במאמץ להשיב את הפעילות הרגילה ולחבר את המדינה לסביבתה האזורית והבינלאומית לאחר שנים של בידוד.
סמכות הרשות משתרעת על פני מספר שדות תעופה אסטרטגיים, ובראשם שדות התעופה הבינלאומיים דמשק וחאלב. מתקנים אלה סבלו מנזק ישיר או הידרדרות משמעותית בתשתית התפעולית שלהם במהלך השנים האחרונות. מאז החודש הראשון לנפילת המשטר הקודם, צוותים טכניים והנדסיים החלו ליישם תוכניות תחזוקה ושיקום הדרגתיות, כולל מסלולי המראה, מבני תפעול, טרמינלים לנוסעים ותחנות כוח.
דוחות טכניים ראשוניים מראים שיפור הדרגתי במוכנות המבצעית של שני שדות התעופה, למרות רמות שונות של שדרוגים. חלק מהמתקנים עדיין פועלים עם קיבולת מוגבלת או זמנית, וממתינים לעדכון מקיף של המערכות הטכניות שאושרו.
בהקשר זה, הרשות השיקה פרויקטים למודרניזציה של מערכות הניווט האווירי ולשיפור מערכת המכ”ם ומרכזי הבקרה שלה, תוך מינוף תמיכה טכנית מארגונים בינלאומיים ומומחיות מקומית בתחום התחבורה האווירית.
בנמל התעופה הבינלאומי של דמשק, שער הכניסה הראשי של המדינה, החלה תנועת האוויר לחזור בהדרגה, הן מבחינת מספר הטיסות והן מבחינת מספר חברות התעופה הפועלות.
במקביל, מאמצים אלה ניצבים בפני אתגרים מתמשכים, בעיקר מימון, אבטחת חלקי חילוף ושיפור יעילות הצוות, בנוסף לקשיים הקשורים לשדרוג התשתיות בחלק משדות התעופה.
עד כמה שדות התעופה מוכנים?
הרשות הכללית לתעופה אזרחית ותובלה אווירית מפקחת כיום על חמישה שדות תעופה אזרחיים עיקריים: נמל התעופה הבינלאומי של דמשק, נמל התעופה הבינלאומי של חלב, נמל התעופה דיר א-זור, נמל התעופה קמישלי ונמל התעופה לטקיה ( המוכר גם כבסיס חמיימים הרוסי).
לדברי עלאא סלאל, מנהל יחסי ציבור ברשות הכללית לתעופה אזרחית ותחבורה אווירית, שדות התעופה של דמשק וחאלב פועלים באופן סדיר, בעוד טיסת ניסוי נערכה בשדה התעופה דיר א-זור כהכנה לחידושו.
באשר לשדה התעופה קמישלי, הרשות מפקחת ומתאמת מרחוק עם הנהלת שדה התעופה של הרשות, למרות מורכבות המצב באזורים הנשלטים על ידי הכוחות הדמוקרטיים הסוריים (הכורדים).
נמל התעופה לטקיה הוא מקרה מיוחד, שכן עובדי הרשות מוגבלים לעבודה במגדל הפיקוח ולתיאום המרחב האווירי עם מרכז הפיקוח הראשי בדמשק. שדה התעופה עדיין נמצא במשא ומתן עם רוסיה, המשתמשת בחלק ממתקניה כבסיס צבאי עבור מטוסיה שהובאו מרוסיה.
מבחינת מוכנות טכנית ותפעולית, נמל התעופה הבינלאומי של דמשק נמצא במצב טוב ומקבל טיסות בינלאומיות באופן קבוע. נמל התעופה הבינלאומי של חלב חזר לפעילות לפני יותר מחודש, לאחר השלמת עבודות שיפוץ ושיקום.
הרשות הצליחה להשיב אותה לפעילות למרות הנזק הרב שנגרם לה, הן במהלך שליטת המשטר הקודם והן במהלך קרבות לאחר מכן עם הכוחות הדמוקרטיים הסוריים.
שני שדות התעופה עברו עבודות תחזוקה, כולל שדרוגי תשתיות, תיקוני מסלולי המראה והתקנת ציוד ביטחוני חדש לבדיקה וסינון. טרמינלי נוסעים צוידו גם הם וסופקו שירותים בסיסיים כגון חשמל, מים ותקשורת, כאשר הרשות מצפה לשיפור איכות השירותים בחודשים הקרובים.
קרדיט: סוריה טי וי קרדיט לתמונות: סאנ”א