במדינות ערב צהלה ושמחה: חיל האוויר הישראלי סוגר את טייסת 115 על רקע “מחלוקת פנימית נרחבת”

כזכור בית המקדש חרב עקב שנאת אחים…..

 

וככה זה נראה באתרי התקשורת הערביים….

בצעד מפתיע שעורר מחלוקת רבה, חיל האוויר הישראלי מודיע על פירוקה של “טייסת אדומה 115”, אחת מטייסות האוויר הוותיקות והחשובות ביותר בתולדות חיל האוויר הישראלי. הטייסת, שנוסדה בשנת 1954, מהווה מרכיב מרכזי בהכשרת טייסי עילית, במיוחד בתחומי הלוחמה האלקטרונית וסימולציית קרב נגד “אויב משוער”.

ההחלטה, שתוארה על ידי כמה כלי תקשורת ישראלים כ”חסרת תקדים”, הדגישה שוב את הסערה הפנימית הגוברת בתוך המערכת הצבאית הישראלית, במיוחד לאור ביקורת חוזרת ונשנית על תפקוד הצבא במהלך המלחמה האחרונה בעזה והמתח הגובר בחזית הצפונית.

אנליסטים ישראלים תיארו את פירוק הטייסת כעדות למשבר פנימי עמוק המאיים על הלכידות של חיל האוויר. היו אף שראו בכך סימן לשחיקה של מבנה הלחימה המסורתי של הצבא הישראלי, תוצאה של לחצים כלכליים, ירידה במספר המגויסים ודלדול מתמשך של יכולות אוויריות.

טייסת 115 – ויקיפדיה

 

מצד שני, צצו פרשנויות אחרות, המצביעות על כך שההחלטה לא נבעה מחולשה, אלא כחלק מתוכנית טקטית לארגון מחדש של טייסות קרב. לפי תפיסה זו, פירוק טייסת 115 יכול להיות הקדמה לשילובה מחדש בטייסות מבצעיות אחרות, התקפיות יותר, כהכנה לכל עימות פוטנציאלי עם איראן, או כדי לשפר את המוכנות לאור איומים גוברים מצד חיזבאללה וסוריה.

החדשות עוררו אינטראקציה נרחבת בפלטפורמות המדיה החברתית בישראל ומחוצה לה, כאשר הדעות חלוקות בין אלו שראו במהלך נסיגה מוסרית וצבאית, לבין אלו שראו בו שינוי ארגוני טבעי בלבד בהקשר של הטקטיקות הצבאיות הישראליות המתפתחות.

בסופו של דבר, השאלה נותרת פתוחה: האם פירוק טייסת 115 מעיד על ירידה ממשית ביכולות האוויריות הישראליות, או שמא מדובר בסך הכל בפריסה מחדש שקטה כהכנה לסכסוך גדול יותר שעשוי להתרחש?

טייסת 115 – ויקיפדיה

קרדיט: דפנס ערביכ    קרדיט לתמונות: ויקיפדיה