תרגיל משותף לכוחות הקומנדו של מצרים וטורקיה באנקרה. מצרים מרגיעה את יוון וקפריסין ומתעלמת מישראל

משרד ההגנה הטורקי הודיע ​​כי כוחותיו המיוחדים ערכו תרגיל צבאי משותף עם עמיתיהם המצרים בבירה אנקרה, מה שסימן התפתחות משמעותית ביחסים הדו-צדדיים בין שתי המדינות. המשרד הסביר, בפוסט בפלטפורמת X, כי תוכנית האימונים כללה מגוון רחב של פעילויות לחימה וטקטיקות מתקדמות. כמו כן, פורסם סרטון המתעד חלק מהתרגילים הללו.

מומחים הטילו ספק במטרת התרגילים המשותפים הללו, כפי שפורסמו, בין מצרים לטורקיה בשלב זה.

מומחה צבאי ואסטרטגי, תת אלוף מחמוד מוחי א-דין, אמר בהקשר זה: “אין ספק שהמטרה העיקרית היא לבנות מחדש את האמון וליישם התחייבויות והסכמים בין שני הצדדים, במיוחד לאחר שנים של מתח שנמשך יותר מעשור. ידוע היטב שתרגילים צבאיים משותפים בין שתי המדינות החלו בשנת 2009 תחת השם ‘ים הידידות’ שנמשכו עד 2012, לפני שהופסקו בעקבות המהפכה ב-30 ביוני 2013 שהפילה את שלטון האחים המוסלמים, בעלי בריתה של אנקרה באזור.”

Egyptian Special Forces - 2020 - القوات الخاصة المصرية رعب لتركيا - YouTube

 

בנוגע לרצון של קהיר להרגיע את יוון וקפריסין בנוגע לתרגילים אלה, מבלי לכלול את ישראל, אמר: “אופי היחסים במזרח הים התיכון מורכב, במיוחד לאור המתיחות בין טורקיה ליוון סביב תיחום הגבולות הימיים וההתערבות הטורקית בלוב. מצרים בנתה את יחסיה עם יוון וקפריסין על בסיס הסכמים ברורים לתיחום גבולות ימיים, מה שאיפשר את הפקת משאבי הטבע ובניית שותפויות בתחום יצוא הגז באמצעות מפעלי הנזלה באידקו ובדמייטה. מנקודת מבט זו, כל שינוי אסטרטגי ביחסי מצרים-טורקיה לא יבוא על חשבון יוון או קפריסין, ואני מאשר כי מצרים מחויבת להסכמיה ומייחסת כבוד רב להתחייבויותיה.”

הוא הוסיף, “באשר לישראל, היא אינה מודאגת ואינה מהווה מטרה בתרגילים אלו , מאחר ותרגילים אלו מתמקדים בעיקר בשיתוף פעולה בנושאים כמו לוב ומזרח הים התיכון, שכן מצרים שואפת לשמור על ביטחונה הלאומי ולבסס יציבות בסביבתה האזורית”.

Egyptian Special Forces 2018 / Egypt Army Special Forces - YouTube

 

התת-אלוף אמר כי תרגילים אלה מדמים תרחישים מציאותיים למשימות פוטנציאליות באזורים הרריים, מדבריים ואפילו חקלאיים, והם שמים דגש על שני סוגי יכולות: ראשית, עבודת מודיעין, ושנית, פעולות מאחורי קווי האויב. אלו הן מיומנויות חיוניות במשימות של כוחות מיוחדים.

עבור טורקיה, הבריתות האזוריות שלה, ובראשן חברותה בנאט”ו, נמצאות במצב של אי ודאות. הממשל האמריקאי הנוכחי, בראשות טראמפ, לא הסתיר את כוונתו לצמצם את התחייבויותיו בתוך הברית ואולי אף לפרוש ממנה בעתיד. זה גורם לטורקיה להרחיב את מעגל השותפים האסטרטגיים שלה, וייתכן שהיא תמצא את מצרים כשותפה אמינה בעתיד.

Black Cobra | Egyptian special forces || Military motivation

 

האם התמרונים יכולים להיות הקדמה לשותפות רחבה יותר?

הבריגדיר-גנרל אמר, “אין ספק שחלה התפתחות משמעותית ביחסים, שהתגלמה בפגישת המועצה האסטרטגית בין שתי המדינות ובחתימה על 17 הסכמי שיתוף פעולה המכסים מספר מגזרים, כולל תעשייה. שיתוף הפעולה עשוי להתרחב ולכלול ייצור צבאי. ביקורו של הרמטכ”ל לשעבר של הכוחות המזוינים המצריים בטורקיה ופגישותיו עם חברות כמו בייקר, המתמחה בתעשיות ביטחוניות, מעידים על התעניינותה של מצרים בכיוון זה, במיוחד במסגרת האסטרטגיה לגיוון מקורות הנשק.”

אנו חיים בעולם משתנה, באזור מלא תמורות, מסוריה ועד לבנון, וישנם אתגרים גדולים העומדים בפנינו. שיתוף פעולה בין מצרים לטורקיה בהקשר זה אינו נראה כאופציה, אלא כצורך המוטל משיקולי ביטחון אזורי ואינטרסים משותפים.

 

הערה ברקע הכתבה: ישראל אינה צריכה להתרשם מדברי הקצין הבכיר המצרי שטוען כי ישראל אינה מטרה בתרגילים אלו. זה בדיוק הזמן לדרוש ממצרים , אולטימטיבית , להחזיר את המצב בסיני לזה שהיה עם החתימה על חוזה השלום , תוך הסגת כל הכוחות הצבאיים העודפים ופירוק מערכי הלחימה שהוכנו בתוך חצי האי המסוגלים לקלוט יותר מ-10 דיביזיות לוחמות באפס זמן.

חשוב להעיר כי כל פלוגות משמר הגבול המצריים הפרוסים בסיני , על פי הסכם השלום , כולם כולם מורכבים מחיילי קומנדו מצריים ואפילו לא אחד מהם נמנה על כוחות משמר הגבול המצרי בעל רמת החיילות הנמוכה יחסית.

אסור להאמין לדברי הרגעה. צריך להסתמך רק על מראה עיניים. כל מה שמפר את ההסכם חייב להיות מסולק!!!

Egyptian Special Forces 2021 | القوات الخاصة المصرية

קרדיט: ערביכ דפנס     קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות