אחרי סערת ההשתלטות מרחוק על מטוסי אף-35, צ’כיה “מרגיעה” את העולם וטוענת “זה בלתי אפשרי!” חלק א’

לאחרונה החלו מדינות אירופה לדון ברצינות בשאלה האם ארה”ב יכולה לשלוט מרחוק על מטוסי הקרב החמקניים המקדמים ביותר שלה, האף-35 , כך שאם אחת המדינות ינסו לפעול שלא לפי האינטרס האמריקאי , הם ישביתו את המטוס ולא יאפשרו לעשות בו שימוש.

הספק באשר ליכולות השליטה היו כה רציניים עד שמדינות רבות באירופה שקלו לבטל את הזמנותיהם החדשות מארה”ב למטוסים אלו.

 

היום חלה התפתחות בנושא.

בשבועות האחרונים הועלו שאלות רבות ברחבי אירופה בנוגע לרכישת מטוסי קרב F-35 , במיוחד בצ’כיה ובגרמניה. משרד ההגנה הצ’כי פרסם לאחרונה הודעה מפורטת בתגובה לפניות התקשורת והציבור בנוגע לרכישת 24 מטוסי F-35 Lightning II מחברת לוקהיד מרטין האמריקאית.

עסקה זו, שהושלמה בינואר 2024, היא הרכישה הצבאית הגדולה ביותר בהיסטוריה של צ’כיה, בשווי של כ-6.6 מיליארד דולר. בינתיים, גרמניה השכנה הביעה דאגה לגבי עסקה משלה בשווי 8.7 מיליארד דולר לרכישת 35 מטוסי F-35, כשהאספקה ​​אמורה להתחיל ב-2026.

ההחלטה של ​​שתי המדינות מגיעה על רקע בדיקה מחודשת של מדיניות החוץ של ארה”ב, במיוחד עם ספקולציות לגבי האופן שבו חזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן תשפיע על הסכמים אלה. ההתפתחויות הללו מגיעות בזמן שבו בעלות ברית נאט”ו מנסות לאזן את צרכי ההגנה הלאומיים שלהן עם התחייבויותיהן הבינלאומיות בתוך נוף גיאופוליטי מורכב.

רכישת המטוסים הללו על ידי צ’כיה החלה לפני חודשים, כאשר הממשלה חתמה על חוזה עם ארצות הברית באמצעות תוכנית המכירות הצבאיות הזרות (FMS). בנוסף למטוס, העסקה כוללת תמיכה לוגיסטית, תחזוקה והדרכה, כאשר המטוס הראשון צפוי להגיע ב-2031.

חיל האוויר הצ’כי מתכוון להחליף את הצי הנוכחי של 14 מטוסי JAS-39 Gripen שהושכרו משוודיה במטוסים מתקדמים אלו מהדור החמישי. משרד ההגנה הצ’כי אישר כי תהליך הרכש מתנהל על פי לוח הזמנים המתוכנן, וכי שני הצדדים עומדים בהתחייבויותיהם. במשרד הוסיפו: “אנו מתקדמים בתהליך רכישת ה-F-35 לפי לוח הזמנים המתוכנן”.

 

מנגד, ההחלטה של ​​גרמניה לרכוש מטוסי F-35 באה כחלק מתוכנית למודרניזציה של צי מטוסי הטורנדו המזדקן שלה, שפועלים מאז שנות ה-80. ממשלת גרמניה הודיעה על כוונתה לרכוש מטוסים אלו במרץ 2022, בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה, שהעלתה חששות ביטחוניים באירופה.

מטוסי ה-F-35 ישחקו גם תפקיד במשימת ההתקשרות הגרעינית של נאט”ו, ויאפשרו לגרמניה לשמור על התחייבויותיה האסטרטגיות בתוך הברית. עם זאת, דיווחים בתקשורת הגרמנית , במיוחד מאמר שפרסם העיתון “בילד” בתחילת מרץ 2025, העלו כמה חששות.

המאמר מציין כי גורמים רשמיים בגרמניה חוששים שארצות הברית תוכל להשבית מרחוק מטוסים באמצעות מה שנקרא “מתג הרג” אם המדיניות האמריקאית והגרמנית יתנגשו, למשל במקרה של סכסוך פוטנציאלי עם רוסיה. חששות אלה הוגברו בעקבות הביקורת הקודמת של טראמפ על נאט”ו וגישתו הבלתי צפויה לבריתות.

בתגובה לחששות דומים, משרד ההגנה הצ’כי הכחיש קיומו של מנגנון להתערבות ישירה בהפעלת המטוס. “אין מערכת שמאפשרת התערבות מרחוק במטוסים עצמם”, אמרו במשרד. אבל היא הכירה באפשרות שארצות הברית עלולה להגביל את הגישה למפתחות הצפנה או לעדכוני תוכנה, מה שעלול לסבך את הפעולות.

 

עם זאת, המשרד המעיט באפשרות זו, וציין כי פעולות כאלה יפגעו באינטרסים של ארה”ב על ידי החלשת שותף בעל ברית. “איננו מצפים שארצות הברית תחסום בכוונה את השימוש בציוד הזה מעלות בריתה”, נכתב בהצהרה, המעידה על אמון ביחסים הדו-צדדיים.

למרות שחששותיה של גרמניה לא אושרו רשמית על ידי ממשלתה, נראה שהם נעוצים בדאגה רחבה יותר לגבי תלות בטכנולוגיה אמריקאית. העיתון “בילד” דיווח, תוך ציטוט של מקורות עלומים במערכת הביטחון הגרמנית, כי הם מודאגים מהסתמכות המטוס על תוכנה מתקדמת הדורשת עדכונים שוטפים מלוקהיד מרטין, וכתוצאה מכך, אישור אמריקאי לכל עדכון.

החששות הם שממשל אמריקאי עתידי – במיוחד זה בראשות טראמפ, בהתחשב באיומי העבר שלו לבחון את התחייבויות נאט”ו – עשוי להשתמש בהסתמכות זו כקלף מיקוח פוליטי. “ה-F-35 הוא פלא הנדסי, אבל זה לא רק מטוס – זו מערכת הקשורה לשליטה אמריקאית”, אמר אנליסט צבאי גרמני למקור תקשורת אירופאי. “זה החשש האמיתי.”

 

קרדיט: ערביכ דפנס    קרדיט לתמונות: