מספר הבקשות למקלט ממשיכות לעלות באיחוד האירופי. הסורים בראש.

מספר הבקשות למקלט באיחוד האירופי המשיכו לעלות במחצית הראשונה של 2023 לאחר עלייה משמעותית בשנה שעברה, מה שהפעיל לחץ על יכולות אירוח מוגבלות ודחפה את הנושא לראש סדר היום של מדינות רבות.
סוכנות המקלט של האיחוד האירופי מסרה כי הבקשות בגוש של 27 מדינות, בתוספת שוויץ ונורבגיה, עלו ב-28% במחצית הראשונה של השנה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. היא ראתה עלייה מכל שנת 2022, ב-53 אחוזים.
“בהתבסס על המגמות הנוכחיות, מספר בקשות המקלט צפוי לעלות על מיליון אחד עד סוף 2023” באזור, שאוכלוסייתו מונה כ-460 מיליון איש, נמסר בהצהרה של הסוכנות.
למספרים אלו נוספים הנמלטים מהמלחמה באוקראינה, המוערכים בכ-4 מיליון איש ומתארחים במסגרת הוראות הגנה זמניות.
סורים, שנמלטו מתסיסה ואלימות בארצם, היוו את הקבוצה הגדולה ביותר של מבקשי מקלט במחצית הראשונה של השנה, והגיעו ל-67,000, עלייה של 47% לעומת השנה הקודמת.
העלייה בבקשות מפעילה לחץ משמעותי על מתקני האירוח, כפי שמעידה העלייה בתיקים הממתינים להכרעה, שעלו ב-34%.
בהתבסס על החלטות ראשוניות, 41 אחוז מהפונים מקבלים מעמד של פליט או סוג אחר של הגנה. אבל מה שקורה למי שנדחה ולא עוזב את הגוש הפך לנושא פוליטי שהופך קשה יותר מיום ליום.
בשבוע שעבר הודיעה ממשלת בלגיה על סירובה לקלוט גברים רווקים מבקשי מקלט, באמתלה של מתן עדיפות למשפחות, נשים וילדים. מועצת אירופה בת 46 המדינות, ארגון זכויות האדם החשוב ביותר ביבשת, וארגוני סיוע כינו את המהלך כנסיגה מהתחייבויות בינלאומיות.
קרדיט: זמן אלוסל    קרדיט לתמונה: רשתות חברתיות