אלערביה: החיפוש אחר גופות ישראלים בעזה נמשך למרות תקריות האש
הוועדה המצרית והצלב האדום מחפשים גופה ממערב למחנה נוסייראת כבר שלושה ימים.
באתר Al-Arabiya.net התקבלו תמונות וסרטונים בלעדיים מפעולות החיפוש המתמשכות ברצועת עזה אחר גופותיהם של הישראלים הנותרים .
מקורות פלסטינים מסרו לאתרים Al-Arabiya.net כי הוועדה המצרית לסיוע לתושבי עזה החלה, לפני שלושה ימים, בפעולות חיפוש אחר אחת הגופות הישראליות, בליווי ציוד כבד, הצלב האדום וצוותים טכניים.
על פי מקורות פלסטיניים, הגופה שמחפשים כעת במרכז רצועת עזה, ובפרט ממערב למחנה נוסייראת, שייכת לאישה ישראלית. אך למרות שהחיפושים נמשכים שלושה ימים, הגופה המבוקשת טרם נמצאה.
חיפוש יומי
בנוסף, הסבירו המקורות כי החיפוש אחר הגופות מתחיל מדי יום מתשע בבוקר ועד חמש בערב, שכן ישראל מונעת את המשך החיפושים בלילה.
הסכם הפסקת האש, שהושג באוקטובר, קבע כי חמאס ימסור לישראל את שרידיהם של 28 חטופים שנהרגו.
בתמורה, ישראל מוסרת את שרידיהם של 15 תושבי רצועת עזה שנפטרו לרשויות המקומיות עבור כל גופה שמחזיר חמאס.
עד כה, חמאס מסר סך של 25 מתוך 28 גופות, בעוד שהחיפושים אחר שלוש נמשכים.
נושא זה עורר חששות בינלאומיים כי הוא עלול לעכב את המעבר לשלב השני של תוכנית הפסקת האש בעזה ואת שיקום האזור ההרוס, לאחר שנתיים של מלחמה ישראלית עקובה מדם.
العربية ترصد عمليات البحث عن جثة رهينة إسرائيلية في النصيرات #قطاع_غزة #فلسطين #قناة_العربية pic.twitter.com/HBJ8zvQBLi
— العربية (@AlArabiya) November 22, 2025


