איך עזר טראמפ להידוק הקשרים בין סין להודו
פגישה מיוחדת ויוצאת דופן בין הפיל לדרקון.
נשיא סין שִי ג’ינפינג, מארח בארצו את ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי. הם נפגשו לראשונה מזה 7 שנים.
ברקע הלחץ האמריקני והטלת מכסים אמריקנים בגובה 50% על הודו, שני המנהיגים נפגשו לבחון אופציות לחיזוק הסחר והיחסים הכלכליים בין מדינותיהם במגננה מהשפעות זרות (אמריקניות במקרה זה).
מודי ציין בפגישה, כי היחסים בין המדינות לא צריכים להיות מוגדרים ע”י מדינות אחרות ולהודו נכונות לקדם את היחסים עם סין על בסיס אמון, כבוד הדדי ורגישות.
שי ציין, כי הגיע הזמן שהדרקון והפיל יתאחדו ושסין והודו יכולות להפוך לבנות ברית אסטרטגיות אם יתמקדו באינטרסים משותפים. כמו כן, על אף חילוקי הדעות הטריטוריאליים שהביאו לתקריות גבול בשנת 2020, רויטרס מדווחים, כי שני הצדדים ציינו שהגיעו לאווירת שלום ויציבות בינהם והביעו נכונות לדיאלוג להסדרת הנושא.
בשורה התחתונה, טראמפ יכול לזקוף לזכותו עוד הסדרה מדינית-כלכלית בין שתי יריבות ענק כהודו וסין אם כי, לא באופן שהיה רוצה…
הארוע ממחיש איזה מחיר מוכן המנהיג ההודי לשלם על גינוני כבוד, עקב סירובו לתת קרדיט לטראמפ שלדעתו אינו מגיע לו (על הפסקת מלחמת הודו-פקיסטן). נותר רק להמתין ולראות באם מחיר זה היה שווה, או שמדובר ב”סצנה” הודית למול ארה”ב אשר בדיעבד תסב לה יותר נזק מתועלת.
דבר אחד בטוח: סין הממצבת עצמה כיריבתה המרכזית של ארה”ב בהחלט מרוויחה מ”הסצנה” ההודית ומהתקרבותה של הודו לסין (ולהבדיל מהודו, לא תשלם על כך מחיר) אם כי, ספק אם לצד התקרבות מסויימת בין שתי היריבות הגדולות של אסיה, הן אכן יהפכו לשותפות אסטרטגיות למול ארה”ב.

קרדיט: ערוץ הטלגרם אנליזה ניוז קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות
