זוהו תנועות חריגות של משגרי טילים בליסטיים ארוכי טווח איראנים
תנועות חריגות של משגרי טילים בליסטיים ארוכי טווח של חיל האוויר האיראני של משמרות המהפכה זוהו בכביש המהיר טהראן-קום.
חיל האוויר של משמרות המהפכה הציב את פיקוד הטילים הבליסטיים שלו בכוננות גבוהה. היא החלה לפרוס את הטילים הבליסטיים שלה באתרי השיגור שלהם מחוץ לבסיסי הטילים הלילה.
תמונה זו צולמה על הכביש המהיר מדרום לטהראן, בירת איראן.
عاجل ⚠️:
رصد تحركات لصواريخ باليستية تابعة للحرس الثوري الإيراني على طول الطريق السريع بين طهران وقُم. pic.twitter.com/AXBcxFuZCq
— Dr.Sam Youssef Ph.D.,M.Sc.,DPT. (@drhossamsamy65) October 19, 2023
סוג הטילים הבליסטיים הללו טרם נקבע.
איראן מפתחת ומייצרת מגוון טילים בליסטיים למטרות צבאיות וחלל. איראן רואה בתוכנית הטילים שלה חלק מאסטרטגיית ההגנה וההרתעה שלה נגד אויבים פוטנציאליים. אבל מדינות מסוימות, כמו ארצות הברית, ישראל וסעודיה, רואות בטילים האיראניים איום על הביטחון האזורי והבינלאומי, במיוחד אם הם מצוידים בראשי נפץ גרעיניים, כימיים או ביולוגיים.
לאחר מלחמת המפרץ הראשונה, איראן החלה לפתח טילים ארוכי טווח כדי להתמודד עם איומים אמריקאים וישראלים. מאז ערכה איראן מספר ניסויים של טילים שונים, כמו ה-Shahab-3, Sajil, Qadr, Zulfiqar ו-Khorramshahr, אשר לטווח של 2,000 ק”מ או יותר.
איראן גם שיגרה כמה לוויינים באמצעות רקטות לחלל, כמו Safir, Kasid ו-Simorgh, שיכולים לשאת מטענים קלים למסלולים נמוכים. איראן פיתחה גם טילים היפרסוניים, כמו הפתח, שלטענתה מסוגלים לחדור לכל מערכות ההגנה האווירית.
קרדיט: ערביכ דפנס קרדיט לתמונה: רשתות חברתיות