מבצע “חרבות ברזל”: מלחמת הסייבר בין ישראל וחמאס
בימים הראשונים לאחר המתקפה של חמאס על ישראל, התקפות סייבר משבשות סגרו אתרי חדשות ויישומי שירותי חירום, מה שעורר פחד ובלבול, לפי דיווח של Axios .
קבוצות האקרים טוענות כי הן מדביקות אתרים ישראלים באינטרנט על רקע המלחמה המתמשכת בין ישראל לעזה, ומשבשות אתרים.
ביום שני, העיתון “ג’רוזלם פוסט” מסר כי אתר האינטרנט שלו נפרץ עקב “סדרה של התקפות סייבר”, עליהן נטלה קבוצת אנונימוס סודאן אחריות באמצעות חשבונה באפליקציית טלגרם.
Our website is currently down. We are actively working to resolve the issue and will be back online soon. https://t.co/7jO7Kl0xl0
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) October 9, 2023
הקבוצה אמרה שהיא תוקפת תשתיות קריטיות של ישראל, למרות שהיא סיפקה ראיות מועטות לטענותיה, לפי רויטרס.
אתר ג’רוזלם פוסט חזר לרשת החל מיום שלישי.
“התוקפים הצליחו להוריד אותנו מהרשת לזמנים ארוכים במהלך הימים האחרונים”, אמר במייל אבי מאייר, העורך הראשי של הג’רוזלם פוסט. “זו מתקפה בוטה על חופש העיתונות”.
58 קבוצות
CyberKnow , קבוצת מחקר ואבטחה העוקבת אחר פעילויות של לוחמת סייבר, העריכה כי החל מיום שני, לפחות 58 קבוצות תקפו ארגונים ישראלים ופלסטיניים.
מתוך 58 הקבוצות, CyberKnow מאמינה ש-10 מהן תומכות בישראל ו-48 תומכות בפלסטינים או נגד ישראל.
חלק מהקבוצות הפועלות נגד ישראל הן קבוצות האקרים פרו-רוסיות, כולל קילנט.
ביום שני, קבוצת פריצה בשם “רוחות פלסטין” טענה כי תקפה קבוצת ארגונים.
לפני כן, “רוחות פלסטין” הזמינו האקרים ברחבי העולם להצטרף אליהם לתקיפת תשתיות ציבוריות ופרטיות אמריקאיות.
קבוצה של האקרים תומכי חמאס המכונה “רוחות אנון ” טענה בערוץ המדיה החברתית שלה כי ביצעה בין יתר התקפות על אפליקציית צבע אדום ישראלית.
מנתחי אבטחה אמרו כי ההתקפות שיבשו את עבודתם של יותר מ-100 אתרים בישראל.
“קבוצות האקרים ותיקות וחדשות מדווחות על עשרות אתרים שנפגעים מדי יום”, אמרה חברת מודיעין הסייבר Recorded Future.
צוות חירום של איגוד המחשב הישראלי לא הגיב לפניות רויטרס להגיב.
מלחמה מקוונת
דוגמאות לנזק חמור או ארוך טווח נותרו מעטות, אך הפעילות מראה כיצד תת-קבוצה של תומכים משתמשת בכלים דיגיטליים כדי להביא את המלחמה לאינטרנט.
עד כה נראה שרוב פעילות הסייבר מכוונת נגד ישראל בתמיכה בפלסטינים, אך החוקרים מצפים שיצוצו עוד קבוצות פרו-ישראליות, מציינת Axios.
קבוצות פריצה הנתמכות על ידי המדינה, במיוחד אלו באיראן, תוקפות את ישראל כבר שנים, הן בפעילות של ריגול והן בפיגועי חבלה נגד תשתיות מחשב, והן לא צפויות לסגת מהסכסוך הזה.
ישראל ואיראן עוסקות זה זמן רב במתקפות סייבר זו נגד זו.
איראן התמקדה בתקיפת ארגונים ממשלתיים ופרטיים בישראל יותר מכל מדינה אחרת בתקופה מיולי 2022 עד יוני 2023, על פי דו”ח מיקרוסופט שפורסם בשבוע שעבר.
ביום שני, מנהל אבטחת הסייבר בסוכנות לביטחון לאומי, רוב ג’ויס, אמר כי המודיעין האמריקני לא ראה עדיין קמפיינים גדולים של סייבר הקשורים לסכסוך, אך ייתכן שהם בעיצומם, ציין אקסיוס.
קרדיט: אלחורה קרדיט לתמונה: