רכבת אווירית אמריקאית ממשיכה לזרום לישראל: מאחורי הקלעים של פריסת מערכות ההגנה במזרח התיכון

נתוני מעקב טיסות חשפו תנועות אינטנסיביות של מטוסי תובלה צבאיים אמריקאים לעבר ישראל, דבר המצביע על כך שוושינגטון עשויה להתכונן לפרוס סוללת מערכת הגנה אווירית נוספת של פטריוט, אם כי עדיין אין אישור רשמי לכך.

על פי סוכנות אנאדולו, לפחות שישה מטוסי תובלה אמריקאים מדגם C-17 החלו בגל שני של העברות ציוד הגנה אווירית מבסיס חיל האוויר ביגס בטקסס לבסיס חיל האוויר עובדה בדרום ישראל, לאחר הגעת שמונה מטוסים מאותו סוג לבסיס בשבוע שעבר.

מספר הטיסות צפוי לעלות ל-16 לאחר השלמת פעולות ההעברה, דבר המצביע על אפשרות להעביר סוללת הגנה אווירית שלמה, ולא רק חבילת לוחמה מוגבלת.

מהלכים אלה התרחשו במקביל לטיסות צבאיות אחרות של ארה"ב במזרח התיכון ובאירופה, כולל בסיסים בקטאר, כווית, גרמניה, בריטניה ואיחוד האמירויות הערביות, על רקע פעילות לוגיסטית וצבאית מתמשכת של ארה"ב באזור.

הסיבות המרכזיות מאחורי הרכבת האווירית:
היערכות להסלמה מול איראן: הציוד מועבר על רקע מתח ביטחוני גבוה והיערכות מוגברת של ארה"ב וישראל לקראת אפשרות של סבב לחימה נוסף או תקיפה באיראן. פריסת המערכות נועדה לעבות את מעטפת ההגנה על שמי ישראל ועל כוחות אמריקאיים באזור במקרה של תגובה איראנית.
בסיס האם של ההגנה האווירית האמריקאית: בסיס פורט בליס בטקסס, ממנו מגיעות הטיסות, הוא המרכז המרכזי של צבא ארה"ב למערכי הגנה אווירית מפני טילים (כולל הפיקוד ה-32 של ההגנה האווירית). תנועה מסיבית של מטוסי תובלה משם מעידה באופן ישיר על שינוע של סוללות הגנה, מכ"מים ומיירטים.
פריסה אזורית רחבה של סיוע ולוגיסטיקה: במקביל לנחיתות בישראל, מטוסי תובלה ותדלוק אמריקאיים נחתו בבסיסים במדינות נוספות כמו ירדן, ערב הסעודית, קטאר וכווית. המטרה היא חידוש מלאי הנשק והמיירטים של פיקוד המרכז האמריקאי (CENTCOM) וחיזוק ההגנה על בסיסי ארה"ב והשותפות שלה במפרץ הפרסי.
תיאום והרתעה: המהלכים הללו משתלבים עם פריסה רחבה יותר של כוחות אמריקאיים במזרח התיכון, הכוללת נושאות מטוסים, משחתות ומטוסי קרב, במטרה לייצר הרתעה אזורית מול ציר ההתנגדות של איראן.