דרך המלחמה באיראן שגויה וכך הניצחון לא יושג!

דרך המילחמה באיראן שגויה וכך הניצחון לא יושג.

"ככה לא בונים חומה".

השאלה היא: כיצד מנצחים מדינה גדולה גם ללא מצב בו במבצעים טבח המוני באזרחים?.

טבח? בדיוק כפי שביצעו בעבר זו בזו כל המדינות הנלחמות וכך גם מדינות המערב הנאורות במאה ה 20 באמצעות הפצצות ה "שטיח" במלחמת העולם 2, במלחמת ויטנאם ועוד.

ובכן אין צורך להמציא את הגלגל.

ההיסטוריה של אלפי מלחמות שנערכו במשך אלפי השנים האחרונות מוכיחה שוב ושוב כי הכרעת רצון הלחימה של האויב מתבצעת בעיקר באמצעות פגיעה קשה בכלכלה הלאומית, אמצעי הייצור והתשתיות.

הוכח שוב ושוב כי התמקדות בפגיעה באתרים צבאיים כגון הפצצת המיתקנים הביטחוניים החשובים, בסיסי ח"א וחיל הים, המפקדות החשובות, הספינות ומטוסי הקרב, טנקים וכלי רכב צבאיים וכד' לא תקצר משמעותית את המלחמה.

זאת להערכתי השגיאה הגדולה של ארה"ב והנשיא טראמפ במלחמה הנוכחית וגם ברמה נמוכה יותר זו גם טעות חמורה של מדינת ישראל.

 

מה לעשות? 

1, הדבר הכי חשוב הוא להחריב את התשתיות החשובות למאמץ המלחמתי.

א, נדרש להחריב כל גשר חשוב באיראן ובכל מקום, באיראן.

מהלך כזה היה מסייע מאוד גם למתקוממים נגד המשטר השנוא והרצחני של משמרות המהפכה.

אבל בעיקר היה מנתק את שרשרות האספקה הפנימיות והחיצוניות החיוניות לכוחות הביטחון ולתעשייה הצבאית האיראנית.

גם היה מקשה מאוד על עברת תגבורות של כוחות של הבסיג' ומשמרות המהפכה למקומות בהם נדרש לדכא את המורדים.

ב, החרבת נמלי התעופה והים.

הפצצת המחסנים, העגורנים, המשרדים, המסלולים, מאגרי הדלק, קווי החשמל לנמלים וכד'.

זאת בנוסף להטלת מצור ימי ואווירי על כל נמל ימי ואווירי.

ג, החרבת כל מפעל תעשייתי או מחקרי שמשרת את המשטר.

גם התעשייה הצבאית אך גם מפעלים אזרחיים שמספקים אמצעים ומימון לתעשייה הצבאית כגון תעשיית הפלדה והתעשייה הפטרו כימית ותעשיית הגז הטבעי.

גם כאן חייבים להחריב את כל המיתקנים שמספקים כוח חשמלי למיתקנים ולתעשייה הנ"ל.

2, סיוע אקטיבי לכל גורם שמתנגד למשטר

סיוע במימון, בנשק ותחמושת ובעיקר באמצעות תקיפה וחיסול כל כוח שנשלח לדכא מתקוממים.

כאן מתחייב מודיעין טוב ויכולת תגובה מהירה באמצעות כטב"מים.

3, בנוסף ולטווח ארוך יותר.

א, חייבים להבין שהגעה להסכמים עם המשטר הרצחני הזה אינם מיועדים להתקיים.

ב, אין להתפשר על הנושאים החשובים ביותר.

ג, חייבים לפתח מענים טכנולוגיים לנטרול האמצעים שהמשטר הזה פיתח ובעיקר, טילים, כטב"מים וכשב"מים.