מה שטראמפ עושה עכשיו – נקודת מבט אחרת!

מה שטראמפ עושה עכשיו הוא מסע השפלה.

– איראן מדי יום פשוט הופכת לאפריקה עם טילים בליסטיים.
– העולם האסלאמיסטי של טורקיה, קטאר, מצרים וסעודיה נפגע.
– אמריקה מרוויחה.

בתקשורת יגידו "חה חה מיצרי הורמוז לא מצליח". זה כי הם מומחים,
והמומחים לא מבינים שהמטרה היא לא הורמוז. ולא איראן.
אלא להתעלל בכל יריבי אמריקה מסין ועד ספרד.

אסדות ומתקני קידוח נפט הם לא כפתור עם כיבוי והדלקה. אם הם נעצרים, הם צוברים חלודה ועוברים עוד תהליכים עד לשימוש מחדש. יש כאלו שיגידו שבועיים, חודש, אני טוען שזה יקח לאיראן חודשים ארוכים כי הורדנו להם את הפלדה – ועכשיו הם צריכים לבחור בין פלדה לנפט, פלדה לצינורות מים, פלדה לטילים בליסטיים.

זה לא שהמומחים טועים לגבי שיקומה התיאורטי של איראן – אני טוען שהם לא לוקחים בחשבון תקציבים והחלטות פוליטיות מול מדינה שכעת מול משבר מים, אנרגיה מטבע וכמעט בהכל באוכלוסייה של מעל 90 מיליון איש ואלפי קילומטרים.

ומצור? "נתיב יבשתי בין פקיסטן ורוסיה" מול מיצרי הורמוז זה כמו תל אביב בלי איילון צפון ולנסוע "בצדדים".
זה כמו ישראל בלי כביש 6.
תמצאו נהג משאית אחד שיסע ממזרח סין למערב איראן. זה לא נסיעה בין בלגיה לגרמניה.

 

אז איראן מדממת כסף, עם מטבע שבור, התעשייה עוד מעט תעבור למצב "קריסה", האליטה שלה מתפצלת ל-2 מחנות כי בסוף מצור זה לשבור את הכלכלה ולעשות חוקי משחק חדשים שלא כולם נהנים.

כאן חשוב לזכור: איראן מבחינה כלכלית היא סוציאליסטית לכל דבר, ככה הדת השתלטה על איראן דרך איגודים. הנפט הוא איגוד העובדים הגדול של משמרות המהפכה.

בדרך – כל העולם התעשייתי משתחווה לאמריקה. כל מיני מדינות פח כמו צרפת, איטליה וספרד כבר חשופות למשבר תעשייתי. טורקיה נקרעת בין אימה מהכורדים לבין אנרגיה מתבקשת או מרוסיה או ממשמרות המהפכה. מה זה משנה, היא מוחקת עשרות מיליארדי דולרים. וסין כמובן.

מצרים ממשיכה להיות ענייה יותר ויותר ומכבה ערים, סעודיה מתבזה והועידות המטומטמות בפקיסטן הם מסע השפלה של טראמפ לעולם האסלאמיסטי.

בכללי, כל מקום שטראמפ עושה "שיחות שלום" זו הכנה למלחמה.
אוקראינה, המו"מ שכמעט נסגר לפני עם כלביא מול איראן, מסע הרכש של טראמפ בקטאר לפני עם כלביא.

 

מכאן אף פעם אני לא מתרגש "משיחות שלום של טראמפ" ולא מהפסקות אש. לא אופתע עם שיחות השלום עם לבנון הם הכשרת הלבבות לכיבוש ישראלי מלא מלא הפעם.

לטראמפ יש שיטת עבודה יעילה: אם העולם המוסלמי מתבכיין לו, הוא אומר "תנסו לפתור את זה". זה מה שהוא יגיד לארדואן על סוריה, לפקיסטן על שיחות באיראן וכן הלאה. מכאן הפרשנות הישראלית לא מצליחה להפנים שטראמפ הוא נשיא שיודע להפעיל קשב לצד קשיחות.

לפני שהוא מתעלל – הוא בוחן את הצד השני בזכות הקיום או התועלת לאמריקה. ישראל צלחה את הניסוי של טראמפ, עם ההצלחה של הסכמי אברהם לצד המהלומות על איראן בשאגת הארי.

ככה טראמפ. משתמש בתקשורת, מפזר הצהרות, מתעלל בכל הקולגות שלו עם הטויטר. הוא יושב בין 2 אוקיינוסים, מספח את ונצואלה ומבין שיש לו את החוב הגדול בעולם, הצבא החזק בעולם –
ועכשיו כולם ישלמו.

לא סתם רה"מ הודו כלכלה מספר 4 בעולם היה פה לפני המלחמה. יש בינהם קצת חיכוכים אבל ישראל היא החבר המגניב שיודע להגיד "חברים, הכסף".

זה לא משנה כבר אם הוא יפציץ את איראן או לא. כשאיראן תפסיק לספק נפט לעולם ולייצר אותו – מצרים, טורקיה, איטליה, ספרד, סין, כל ליגת האופל הקומוניסטית אסלאמיסטית עכשיו תשלם.

קרדיט: ערוץ הטלגרם טופז רם     קרדיט לתמונות: