איראן – מנצחת בעיני עצמה?
איראן – מנצחת בעיני עצמה?
מפסיד או מנצח במזרח התיכון נתפס באופן שונה מאשר במערב.
בכלי התקשורת – שופרות התקשורת של משטר הרפובליקה האסלאמית, מתפרסמים דברי בכירי המשטר שאומרים את מה שכולם יודעים: "המפסיד לא יכול להכתיב תנאים".
הם צודקים, ומאז ומעולם, היה זה הצד המנצח שהכתיב את תנאי סיום הלחימה לצד המפסיד.
רק שבתפיסת העולם של הרפובליקה האסלאמית, על אף כל המכות הקשות שספגו מידי ארה"ב וישראל, הם הצד המנצח, ואילו ארה"ב וישראל הם הצד המפסיד.
בעולמם של מנהיגי משטר הרפובליקה האסלאמית, זה שחוסלו מנהיגים דתיים, פוליטיים, מפקדי משמרות המהפכה והצבא, מדענים שעסקו במחקר ופיתוח התוכנית הגרעינית של המשטר, זה לא אומר שהם הפסידו.
בעייני המשטר, זה שהוחרבו מפקדות, מרכזי שליטה ובקרה, בסיסי צבאיים ובהם גם בסיסי טילים ומחסני אמל"ח, רוב מערכי ההגנה האווירית, רוב ספינות חיל הים האיראני וחיל הים של משמרות המהפכה, בסיסי אוויר ומטוסים צבאיים ואזרחיים המשרתים את המשטר, תחנות משטרת הדיכוי של המשטר, מכוני מחקר ומעבדות, מפעלים ומערכי שרשרת הייצור של התעשייה הביטחונית של המשטר, ונפגעה אספקת הגז ודלקים לשוק המקומי, זה לא אומר שהם הפסידו.
בראיית המשטר, זה שהמלחמה גרמה להחרפת חוסר היכולת של המשטר לספק לאזרחי איראן חשמל, גז ומים לביתם, דלקים לתחנות הדלק, תרופות לבתי החולים ובתי המרקחת, מוצרי מזון בסיסיים לחנויות, ולהמשך עליית מחירי מוצרים ושירותים, זה לא אומר שהם הפסידו.
מבחינת משטר הרפובליקה האסלאמית, זה שהמשטר שרד, זה אומר שהם ניצחו.
לתפיסתם, זה שמשמרות המהפכה כולל הבסיג' ממשיכים לתפקד ולדכא את האיראנים, זה אומר שהם ניצחו.
זה שהמשטר ממשיך לירות ולאיים על ספינות במיצר הורמוז, במפרץ הערבי ובמפרץ עומאן, ובכך לחסום את תנועת אוניות הסוחר במיצר הורמוז, נתיב שייט בין לאומי, זה אומר שהם ניצחו.
זה שארה"ב מסכימה להפסקת אש, זה אומר שהם ניצחו.
זה שארה"ב מסכימה למו"מ עם המשטר, זה אומר שהם ניצחו.
זה שארה"ב מסכימה לדון על התנאים של המשטר (רשימת עשר הנקודות האיראניות) להפסקת הלחימה, זה אומר שהם ניצחו.
זה שארה"ב האריכה (פעמיים) את הפסקת האש, זה אומר שהם ניצחו.
בתפיסת העולם של משטר הרפובליקה האסלאמית, הם המנצחים במלחמה נגד השטן הגדול והשטן הקטן, וכל ההרוגים מהנהגת המשטר ומכוחות הביטחון, הם שהידים שמתו למען אללה, האסלאם והרפובליקה האסלאמית, וכל החורבן והקשיים שנגרמו במלחמה, הם בסך הכל חלק מהקשיים בדרך לחזרתו של המהדי – הוא האימאם הנעלם שהוא על פי אמונתם, האימאם מוחמד בן חסן אסקרי (محمّد بن حسن عسکری) (מוחמד אל-מהדי) האימאם ה- 12 בשיעה התריסרית, שיביא לגאולת השיעים.

קרדיט: ערוץ הטלגרם מבט למזרח התיכון
