האו"ם: 71.4 מיליארד דולר הם עלות ההתאוששות והשיקום של עזה במשך עשור.
האיחוד האירופי והאו"ם פרסמו את הערכת הנזקים והצרכים המהירה הסופית עבור עזה , שנעשתה בשיתוף פעולה עם הבנק העולמי, במטרה למדוד את היקף הנזק וההפסדים הכלכליים ולזהות את צורכי ההתאוששות והשיקום 24 חודשים לאחר המתקפה הישראלית. הערכה זו לא רק הציגה נתונים על ההרס אלא גם סיפקה מסגרת אנליטית לשלב שלאחר המתקפה, החל משיקום שירותים בסיסיים ועד שיקום בקנה מידה גדול, תוך קישור זה לתהליך הפוליטי והמוסדי הנדרש.
הצעת חוק השיקום בעשור הקרוב
ההערכה היא כי צורכי ההתאוששות והשיקום של עזה יסתכמו בכ-71.4 מיליארד דולר בעשר השנים הבאות. מתוך סך זה, 26.3 מיליארד דולר נדרשים במהלך 18 החודשים הראשונים בלבד, שלב שההערכה מחשיבה כקריטי לשיקום שירותים חיוניים, שיקום תשתיות חיוניות ויצירת התנאים הראשוניים להתאוששות כלכלית.
נזקים בסך 35.2 מיליארד דולר ונזקים בסך 22.7 מיליארד דולר
ההערכה מבחינה בין נזק פיזי ישיר לבין הפסדים כלכליים וחברתיים הנובעים מהמלחמה. הנזק הפיזי לתשתיות מוערך בכ-35.2 מיליארד דולר, בעוד שההפסדים הכלכליים והחברתיים מסתכמים ב-22.7 מיליארד דולר, דבר המראה שהעלות כוללת גם אובדן פעילות כלכלית, הכנסה, שירותים, הזדמנויות מחיה והידרדרות חברתית נרחבת המשפיעה על האוכלוסייה ועל מגזרים חיוניים.
הכלכלה התכווצה ב-84%
בין האינדיקטורים הבולטים ביותר לקריסה שצוינו בהערכה נמצא כי כלכלת עזה התכווצה ב-84%, דבר המשקף שיתוק כמעט מוחלט של הפעילות הכלכלית, דלדול מקורות הכנסה ושיבושים בשווקים, בייצור, בסחר ובשירותים. ההערכה קישרה גם את ההרס הפיזי לירידה הכלכלית העמוקה שנגרמה כתוצאה מכך, מה שהפך את ההתאוששות למורכבת עוד יותר, שכן השיקום אינו יכול להצליח ללא חזרה הדרגתית לפעילות כלכלית, הזדמנויות תעסוקה והכנסה.(אלערבי אלג'דיד)

