מידע מודיעיני אמין מצביע על משלוחי נשק ותחמושת גדולים העושים דרכם לאיראן. ההערכה: ארה"ב תיירט אותם!

לארצות הברית יש מודיעין אמין שטהרן עומדת לקבל משלוחים גדולים של נשק ותחמושת – וכוחות אמריקניים מתכוננים לחטוף ולתפוס אותם לפני שהם מגיעים.

למרות הפסקת אש בין ארצות הברית לטהרן, המתיחות ממשיכה להסלים.

על פי דיווחים עדכניים, הצבא האמריקני מתכונן לעלות ולתפוס מכליות נפט וכלי שיט מסחריים הקשורים לטהרן במים הבינלאומיים בימים הקרובים.

המבצע מכוון ספציפית לספינות הקשורות לייצוא נפט איראני, משלוחי נשק או צורות אחרות של תמיכה חומרית בטהרן.

המהלך מסמן הרחבה משמעותית של חסימת הצי האמריקני הנמשכת לנמלי איראן.

ההערכה היא שלארצות הברית יש מודיעין אמין המצביע על כך שטהרן עומדת לקבל משלוחי נשק ותחמושת, והמבצע נועד לחטוף ולתפוס את המשלוחים האלה. התהליך צפוי להתחיל באזהרות רדיו לספינה היעד. אם הספינה לא תציית, צוותי עליה חמושים אמריקניים יפעלו אז כדי לבדוק את הספינה, מה שעלול להוביל להסטתה ולתפיסתה יחד עם המטען שלה.

עם הכנות כוחות אמריקניים לחטיפת משלוחי נשק איראניים גדולים, מעניין יהיה לראות איך איראן, סין או רוסיה יגיבו?

 

תמונה