איך בשאר אל-אסד חי בבידוד של יוקרה במוסקבה?

דיווח שהוכן עבור המגזין הגרמני “Die Zeit” חשף פרטים על חייו של מנהיג המשטר המודח בשאר אל-אסד בבירה הרוסית, מוסקבה. במשך כשנה הוא חי חיים מבודדים, מבלה את זמנו במשחקי וידאו מקוונים בווילה פרטית מחוץ למוסקבה.

על פי המגזין, אסד מתגורר בשלוש דירות יוקרה בתוך גורד שחקים מתנשא הממוקם ברובע מוסקבה סיטי היוקרתי בבירה הרוסית. הקומפלקס הוא קומפלקס מגורים ומסחר הכולל קניון פרטי לדייריו, משרדים מפוארים ואוכלוסייה של פוליטיקאים ואנשי עסקים זרים.

הדו”ח קבע כי אסד חי עם משפחתו תחת הגנה הדוקה של חברת אבטחה פרטית במימון ממשלת רוסיה. הוא רשאי לנוע בחופשיות בתוך מוסקבה, ונראה יותר מפעם אחת מטייל בקניון הממוקם מתחת לבניין בו הוא מתגורר.

Syrian president Bashar al-Assad Ousted in Russia | World News - Times of India

חיים מבודדים ומשחקי וידאו

לפי מקור המקורב לאסד שדיבר עם המגזין, הנשיא המודח מבלה שעות ארוכות בכל יום במשחקי וידאו מקוונים ומבלה תקופות ממושכות בוילה פרטית מחוץ לבירה הרוסית.

המקור הצהיר כי אסד מקיים את מה שתואר כ”נדר שתיקה”, שכן נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מונע ממנו למסור הצהרות פומביות או לעסוק בפעילות ציבורית כלשהי, כחלק ממה שהדו”ח מתאר כ”מונופול המידע” של הקרמלין הקשור לענייני סוריה.

המגזין הגרמני ציטט עיתונאי ערבי המתגורר במוסקבה שאמר כי אסד “חי בבידוד כמעט מוחלט”, תוך שהוא מדגיש כי פוטין שומר על שליטה מלאה בגורלו, ומעניק לו מקלט בטוח אך נטול גוון פוליטי.

הדו”ח טען כי חייהם של בשאר אל-אסד ומשפחתו כיום דומים למעצר בית מפואר, שבו נהנים מבחוץ ממותרות מוחלטת, ובפנים חווים בידוד ושעבוד מוחלט.

מחלתה של אסמה ופרטים על מאהר

על פי המגזין, אשתו, אסמה אל-אסד, סובלת מהידרדרות בבריאותה לאחר שסרטן השד שלה חזר באביב 2024, למרות שהודיעה על החלמתה ב-2018.

אחיו, מאהר, מתגורר כיום במלון ארבע העונות במוסקבה, שם הוא מבלה את רוב זמנו בעישון נרגילה  ושתייה, כך על פי מקור המקורב למעגל המשפחה לשעבר.

File:Bashar and Asmaa al-Assad in Moscow.jpg - Wikimedia Commons

עיצוב מלכותי ושיש יוקרתי

מגזין “די צייט” דיווח כי עיתונאי הצליחו להיכנס לבניין בו מתגורר אסד, ותיארו אותו כגורד שחקים מודרני בעל חזית זכוכית המתנשאת לגובה של 300 מטרים ומצויד במערכות אבטחה מתקדמות.

עיתונאים אמרו שהדירות שבבעלות אסד ומשפחתו מאופיינות ביוקרה מוגזמת: קירות בצבע קרם מעוטרים בזהב, נברשות קריסטל מסיביות ורהיטים מרווחים המזכירים ארמונות מזרח תיכוניים.

הדירות כוללות גם מטבחים המצוידים במכשירי חשמל גרמניים מודרניים וחלונות מהרצפה עד התקרה המשקיפים על נהר מוסקבה וקו הרקיע של העיר.

חדרי האמבטיה מכוסים כולם בשיש קררה איטלקי וכוללים אמבטיות גדולות הפונות לחלונות בגובה ארבעה מטרים, כך שניתן לראות מטוסים טסים בגובה העיניים.

קרדיט: סוריה טי וי    קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות