לאחר תקריות דמים אתמול החליט א-שרע לסגור זמנית את המסדרון ההומניטרי ובכך הטיל מצור על הדרוזים בדרום סוריה
*- דמשק סוגרת זמנית את המסדרון ההומניטרי לסווידה לאחר הפרת הסכם הפסקת האש. *- המצב בדרום מסתבך יותר ויותר עם עימותים מחודשים והופעת סכסוכים פנימיים בין מיליציות חמושות.
כזכור , אתר נציב.נט דיווח אמש כי לאחר שעות ארוכות של קרבות בין אנשי ביטחון של משטר א-שרע הסורי לבין מיליציות דרוזיות, כבשו האחרונים את התל האסטרטגי הגבוהה ביותר במחוז סויידא – תל אלחדיד, ולאחר מספר שעות מסרו אותם בהסכם לידי כוחות הביטחון של ממשלת סוריה החדשה.
אז אם חשבתם שלאחר ההסכם אתמול השקט חזר למחוז הדרוזים סויידא בדרום המדינה , אז, כמובן , שום דבר לא ניתן להערכה שם.
תוך זמן קצר החלו חילופי יריות בין המיליציות הבדואיות והדרוזיות כשברקע כוחות המשטר לא טומנים ידם בצלחת.
ונשיא סוריה, הג’יהאדיסט לשעבר , או לא , מחליט להטיל פצצה לזירה שיש לה השלכות ישירות על ישראל.
המצב בדרום סוריה הפך מורכב יותר עם הפרת הסכם הפסקת האש, חידוש העימותים בין מיליציות דרוזיות חמושות במחוז סווידא לבין לוחמי שבטים וכוחות ממשלה באזור הכפרי המערבי של המחוז, וסגירה זמנית של המסדרון ההומניטרי בוסרה א-שאם על ידי הרשויות הסוריות. ממצא זה עולה בקנה אחד עם התפתחויות אחרות שחשפו סכסוכים פנימיים בין מנהיגי הקבוצות הדרוזיות החמושות בסווידא.
הרשויות הסוריות הודיעו ביום ראשון על סגירה זמנית של המסדרון ההומניטרי בוסרה א-שאם עד להשכנת ביטחון באזור, על פי הודעה רשמית. הדבר קרה שעות ספורות לאחר שמקור ביטחוני סורי הודיע כי “קבוצות פורעות חוק” הפרו את הסכם הפסקת האש בסווידה, תקפו כוחות ביטחון פנימיים והפגיזו מספר כפרים באזור הכפרי של סווידה.
מקור ביטחוני, בהצהרות שדווחו על ידי ערוץ החדשות הסורי הרשמי, אמר כי הפרות הפסקת האש הובילו ל”מות איש ביטחון פנים ולפציעה של אחרים”. הוא ציין כי ההתקפות התרחשו במקביל ל”מאמצי הממשלה להשיב את היציבות והשקט למחוז סווידה כהכנה להחזרת השירותים והיבטי החיים שם”. הוא הוסיף כי ההתקפות “מאשרות את נחישותן של קבוצות פורעי חוק לשמור את סווידה במעגל של מתח, הסלמה וכאוס ביטחוני, דבר המשפיע על עבודתן של שיירות הסיוע המגיעות לאנשינו במחוז”.
דיווחים בתקשורת הצביעו על כך שהעימותים החלו בהתקפה של לוחמי שבטים בדואים, לאחר שמיליציות דרוזיות מסווידה השתלטו על שתי גבעות (תל), חדיד ועקרה, שהיו תחת שליטת הביטחון הכללי, ששימשו כחיץ בין מיליציות מקומיות ללוחמים בדואים. כוחות הביטחון הכללי נסוגו לאחר שהותקפו והדרוזים השתלטו על גבעת חדיד. אתר האינטרנט דרעא 24 דיווח כי שבעה פצועים מקרב חברי הביטחון הכללי הגיעו לבית החולים בוסרה אל-שאם באזור הכפרי של דרעא, בעקבות העימותים בציר תל חדיד בסווידה, וציין כי נפגעים נוספים הגיעו לבתי החולים אל-חרק ואיזרעא מזירת העימותים.
قوات الأمن الداخلي تستعيد السيطرة على نقطة تل حديد بريف السويداء بعد طرد المجموعات الخارجة عن القانون منها#الإخبارية_السورية pic.twitter.com/6Jg6qUWg9l
— الإخبارية السورية (@AlekhbariahSY) August 3, 2025
מקור ביטחוני מצידו אמר הערב לאל-איחבאריה כי כוחות הביטחון הפנימיים (ISF) השתלטו מחדש על העמדות אותן תקפו הדרוזים בתל אל-חדיד, רימה חאזם ו-וולגה באזור הכפרי של סווידה. האזור אובטח והעימותים פסקו, מה שהבטיח את המשך הסכם הפסקת האש.
מפקד כוחות הביטחון הפנימי במחוז סווידא, אחמד אל-דלתי, אמר לטלוויזיה הסורית כי ההתקפה הייתה מאורגנת והחלה בריכוך יעד באמצעות ירי טנקים, מרגמות ונשק נ”מ. ההתקפות הביאו למותם של אנשי כוחות הביטחון הפנימי ולפציעה של אחרים. כוחות המשטר נתנו הוראה להגיב למקורות האש ופנו למתווכים כדי להשיב את המצב לקדמותו.
אל-דלתי המשיך, “ההתנהגות הנוכחית של הכנופיות מדגימה בבירור שנוכחות המדינה היא הפתרון היחיד להבטחת ביטחון המחוז, ושהכנופיות מנצלות את השפעתן בתוך המחוז כדי לקדם אג’נדות אישיות וזרות על חשבון האינטרסים של המדינה”. (קרדיט: א-שרק אלאוסאט )
קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות
