שר התקשורת של איראן: “במהלך המלחמה עם ישראל היו עלינו יותר מ-20,000 מתקפות סייבר”
שר התקשורת וטכנולוגיית המידע של הרפובליקה האסלאמית אומר כי במהלך 12 הימים של מלחמת ישראל לאיראן בוצעו יותר מ”20,000″ מתקפות סייבר על המדינה, “במקרים רבים הצלחנו לנהל את המתקפות, אם כי במקרים מסוימים גם ניזוקנו”.
סתאר האשמי, שנשא דברים באסיפה המייעצת האסלאמית ביום שלישי, 21 ביולי, הוסיף: “הנזק לכלכלה הדיגיטלית של המדינה נאמד במשהו כמו 15 טריליון תומאן לחודש, שווה ערך לתקציב השנתי של כמה משרדים.”
בהתייחסו להפסקת האינטרנט במהלך המלחמה, אותה כינה “הגבלה”, אמר כי פעולה זו ננקטה “על פי שיקול דעתם של הרשויות המוסמכות ומוסדות המודיעין והביטחון”, ו”ניסינו לספק משאבים בשווי מאתיים אלף דולר כדי לפצות על חלק מההפסדים הללו”.
בהקשר זה, התייחס שר התקשורת והטכנולוגיה האיראני לנזק שנגרם עקב סגירת האינטרנט במדינה וציין כי “בתחום הכלכלה הדיגיטלית, כ-10 מיליון מאזרחינו מתפרנסים באופן ישיר ועקיף. בהקשר זה, סבלנו נזק קשה במהלך המלחמה והייתה לנו ירידה של 30 אחוז בתעסוקה”.
למרות הגבלות וסינון קודמים, האינטרנט באיראן הוגבל באופן חמור החל מ-13 ביוני, היום הראשון של מלחמת 12 הימים בין ישראל לאיראן, ונותק לחלוטין ביום החמישי למלחמה, 17 ביוני.

גישת האזרחים לאינטרנט הוגבלה עד סוף המלחמה, ולבסוף, ב-4 ביולי, הודיעה הממשלה כי בקרוב יוסרו מגבלות האינטרנט; עם זאת, איכות ומהירות חיבורי האינטרנט טרם חזרו למצבם לפני ה-13 ביוני.
בהקשר זה, “איגוד עסקי האינטרנט” הודיע כי שיבושים באינטרנט ומגבלות על הקישוריות לאינטרנט העולמי במהלך מלחמת 12 הימים גרמו לפגיעות בלתי הפיכות בכלכלה הדיגיטלית.
במכתב פתוח, הודיע איגוד הסחר על עלות אובדן כל שעת הפסקת אינטרנט, בהערכה אופטימית, ב”מעל 1.5 מיליון דולר לשעה”, והוסיף: “מעל 400,000 עסקים קטנים ובינוניים, שעליהם תלויה פרנסתם של מיליוני איראנים, נמצאים בסכנת הרס מוחלט”.
פקידי ממשל וכלי תקשורת ממלכתיים הטילו את האשמה להפסקת האינטרנט המכוונות ולשיבושים על “כטב”מים ישראליים המשתמשים בכרטיסי סים המחוברים לאינטרנט האיראני ושימוש ישראלי בשליחים זרים, במיוחד וואטסאפ, למטרות מודיעין”. מומחי צבא ותקשורת הכחישו את הטענה כי כטב”מים ישראלים השתמשו בכרטיסי סים איראניים כדי להתחבר לאינטרנט.
קרדיט: רדיו פרדה קרדיט לתמונות: אירנ”א ורשתות חברתיות

