סין מפתחת יתוש מכאני למטרות ריגול ומעקב

בעוד שמלחמות אחרונות הדגימו באופן דרמטי את תפקידם הגובר של הכטב”מים, יחד עם בינה מלאכותית וכלי בינה מתקדמים, בהטיית מאזן הכוחות ובהכרעת המנצח, סרטון הראה יתוש מכאני שהוא כטב”מ סיני חדש בגודל של יתוש.

 

האוניברסיטה הלאומית לטכנולוגיה צבאית של סין (NUDT) פיתחה מיקרו כטב”מ בגודל יתוש שנועד לפעולות צבאיות חשאיות. פיתוחו צפוי להתמקד במשימות מעקב וסיור בסביבות מורכבות או רגישות, על פי Interest Engineering.

הוא גם הסביר כי מזל”ט מודרני זה מאופיין בגודלו הקטן, מה שמקל יחסית על הסתרתו.

כנפיים כמו עלים

יש לו גם כנפיים דמויות עלים שיכולות להתנפנף בדיוק כמו כנפי חרקים.

הוא כולל גם שלוש “רגליים” דקות מאוד, בהן ניתן להשתמש לעמידה או נחיתה.

קרדיט: אלערביה

“אני מחזיק רובוט דמוי יתוש ביד שלי”, אמר ליאנג הקסיאנג, סטודנט באוניברסיטת NUDT, ל-CCTV, כשהוא אוחז במזל”ט בין אצבעותיו. “הרובוטים המיקרו-אלקטרוניים האלה מתאימים במיוחד לסיור, איסוף מידע ולמשימות מיוחדות בשדה הקרב”.

כדי להבטיח את הצלחת פעילותו, התהליך כולל שילוב מתוחכם של מערכות חשמל, אלקטרוניקת בקרה וחיישנים.

הם יכולים גם לפעול מבלי להתגלות, מה שהופך אותם לבעלי ערך בלוחמה חשאית, פעולות ריגול וסיור טקטי.

עם זאת, בהתחשב בגודלם, התכנון והבנייה שלהם מציבים אתגר משמעותי, במיוחד משום שהנדסה בקנה מידה זה היא קשה, כאשר יש צורך למזער רכיבים כמו סוללות, תקשורת וחיישנים מבלי לפגוע בפונקציונליות האפקטיבית שלהם.

ראוי לציין כי הפיתוח וההצלחה של רחפנים כאלה עשויים להתרחב משמעותית בעתיד, במיוחד כאשר ארצות הברית, נורבגיה ומדינות רבות אחרות משקיעות בכטב”מים זעירים למטרות צבאיות ולא צבאיות כאחד.

יתוש מכני: 

1

קרדיט: אלערביה    קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות