מומלץ לציבור להרגע, נכון יש לאיראן יכולת לפגוע במדינת ישראל אך לא להחריבה!
לפנות בוקר החלה ישראל במתקפה מתואמת על מטרות באיראן.
בתגובה איראן שלחה יותר מ-100 כטב”מים לתקוף את ישראל וההערכה היא כי בעקבותם יתבצע ירי נרחב של טילים בליסטיים לעבר ישראל.
מומלץ לציבור להרגע, נכון יש לאיראן יכולת לפגוע במדינת ישראל, אך ,ובוודאות מלאה ,אין לאיראן יכולת להחריב את מדינת ישראל.
רקע כללי
נכון, איראן, והכוונה למשמרות המהפיכה ,פיתחו בעשרות השנים האחרונות תעשיית טילים אדירה.
נכון, מרבית הטילים שלהם הם טילים בליסטיים להם ראשי קרב במשקל של 500-800 ק”ג וזה רש”ק רב עוצמה עד כדי כך שהממ”ד לא מגן בפניו במקרה של פגיעה ישירה.
אבל, וזאת הציבור צריך להבין ,מרבית הטילים הבליסטיים שיוצרו במהלך השנים הם טילים בליסטיים לטווח קצר של כ 250-700 ק”מ והם לא מסוגלים להגיע מאיראן לגבול ישראל.
מרביתם של הנ”ל עברו במהלך השנים לארגון חיזבאללה ומוקמו בלבנון והם והאירגון הזה שנועדו לאיים על צפון ומרכז ישראל כבר לא רלוונטים.
הסבר
בעקבות המלחמה השלטון הפרו איראני בסוריה הוחלף ע”י המורדים הסונים וארגון החיזבאללה גורש מסוריה.
גם דרכי האספקה מאיראן דרך עיראק וסוריה נסגרו ומאגרי החימוש הושמדו.
גם בלבנון החיזבאללה הוכה קשות ע”י צה”ל, הארגון איבד את השליטה שלו בלבנון ואיבד מרבית מאגרי הטילים שלהם.
הכי חשוב ! ארגון החיזבאללה שהיה ארגון הטרור החזק בעולם איבד את מרבית הנהגתו הצבאית והמדינית, ויותר חשוב החיזבאללה איבד את מנהיגו המוכשר והכריזמטי במשך עשרות שנים הוא חסאן נסאראללה, כולם חוסלו ע”י צה”ל .
המסקנה
אם תפרוץ המלחמה אזי זו תהיה התמודדות אווירית ישירה בין איראן לישראל וזה החלום הרע של משמרות המהפיכה.
משמרות המהפיכה ובראשם מנהיגם המוכשר קסאם סולימני (חוסל ע”י ארה”ב) רצו לפתח נשק גרעיני שינטרל את היתרון המוחץ של חיל האוויר הישראלי ויאפשר להם להשתלט על המזרח התיכון.
התנאי להשתלטות המבוקשת היה קיום של איום של מתקפה אדירה של עשרות אלפי רקטות וטילים מצפון ע”י החיזבאללה כאשר גם החמאס מצטרף מדרום עם אלפי רקטות, זאת בנוסף לתקיפה יבשתית מתואמת של אלפי לוחמים שני הארגונים, כוחות ראדואן ונוח’בה.
ובכן, בהמשך למתקפה של ה 7 לאוקטובר והמלחמה הנוכחית המצב הזה לא קיים יותר האיום הקרוב לא רלוונטי ואיראן נותרה לבד.
אז נכון ,יש למשמרות המהפיכה עדיין כמה מאות טילים גדולים וכבדים שהטווח שלהם מאפשר לפגוע במדינת ישראל, וגם כמה מאות כטב”מים איטיים ארוכי טווח שראש הנפץ שלהם קטן.
אבל הנסיון מוכיח שהטילים האיראנים לא מדויקים, הם לא נועדו לפגוע במטרה בגודל של בניין ולכן כטילים סטטיסטיים יכולת ההיזק שלהם קטנה יחסית.
הנסיון גם מוכיח שחלק מהטילים האיראנים תקולים ולא יגיעו לכאן.
הנסיון גם מוכיח שניתן ,ובסיוע של צבא ארה”ב ,ליירט חלק ניכר מהטילים והכטב”מים בטרם הגיעם לשטח מדינת ישראל.
מי כן יכול להיפגע ויותר ממדינת ישראל?
הבסיסים האמריקאים במפרץ. הם קרובים למאות הטילים הרבות של איראן, להם טווח קצר וכן סביר שיפגע השייט של מכליות הנפט בים הפרסי.
במצב כזה אם האיראנים יהיו מספיק טיפשים לפעול נגד ארה”ב ובנות בריתה ניתן יהיה לחסל גם את פרויקט הגרעין וגם את המשטר וזה המצב הרצוי למדינת ישראל.
אז מה יהיה אין לדעת אבל מומלץ להרגע!