מצרים ורוסיה חתמו על הסכם להקמת אזור תעשייה רוסי בתעלת סואץ.
40% מעסקאות הסחר בין שתי המדינות מתבצעות במטבעות שאינם אירו ודולר
רוסיה ומצרים חתמו על הסכם על זכויות ארוכות טווח לשימוש בחלקת אדמה בתוך האזור הכלכלי של תעלת סואץ , כחלק מהקמת אזור תעשייה רוסי בשטח מצרים. ההסכם מסדיר את תנאי השימוש המסחריים בקרקע במסגרת נוסחת “זכות הנאה”.
שר התעשייה והמסחר הרוסי, אנטון אליכאנוב, אמר כי התנאים המועדפים שנקבעו בהסכם יהיו לשלוש שנים.
המסמך נחתם בין הרשות הכללית לאזור הכלכלי של תעלת סואץ לבין חברה רוסית פרטית שהוקמה לאחרונה, שתשמש כמפתחת הפרויקט.
“היום נחתם הסכם זכות שימוש ארוך טווח, הקובע את תנאי ההעברה והניצול של האתר, על ידי חברת ניהול חדשה שנרשמה במצרים לפני ימים ספורים. השנה תחל תקופת מועדפות של שלוש שנים, שבמהלכה תוקצה הקרקע ללא תשלום לצורך ביצוע עבודות בנייה”, הוסיף אליכנוב.
הוא ציין כי הפרויקט יוצג לחברות רוסיות ביום רביעי במטה הבנק לפיתוח הרוסי (VEB.RF). היא תקודם גם בפורום הכלכלי הבינלאומי של סנט פטרסבורג ביוני, וכן בתערוכת אינופרום המתוכננת ליולי ביקטרינבורג.
השר הסביר, “נפעל לעידוד חברות רוסיות וליידע אותן על היתרונות שירוויחו מגישה לשווקים של מדינות אחרות. למצרים יש יותר מ-70 הסכמי סחר חופשי עם מדינות באזורים שכנים, ולכן הייצור באזור זה יספק גישה לעשרות שווקים באפריקה ובמזרח התיכון”.
מספר חברות תרופות כבר הביעו עניין בהשתתפות בפרויקט. “היום דנו בחוזי אספקה פוטנציאליים בשוק המצרי עצמו, כדי להבטיח נתח שוק בתוך המדינה, עם התרחבות ממוקדת לשווקים אחרים, כפי שציינתי קודם לכן”, אמר אליכנוב.
הוא הוסיף כי חברות מענפי הכימיה, ההנדסה המכנית וחומרי הבנייה עשויות להיות בין המשתתפות הפוטנציאליות באזור התעשייה הרוסי. הוא הסביר, “העניין העיקרי מצד מצרים מתמקד בהנדסה ובמוצרים מורכבים, אך איננו מוגבלים לכך. ישנן גם תעשיות כימיות שונות, לא רק בתחום התרופות, וחומרי בניין, במיוחד מאחר שמצרים חווה כיום פעילות אינטנסיבית בבניית ערים חדשות.”
השר הדגיש את החשיבות של תחילת הבנייה באופן מיידי, ואמר: “בהתחשב בכך שתקופת הזכות להנאת הבעלים היא שלוש שנים, רוסיה מעוניינת להתחיל בבנייה בהקדם האפשרי. היום חתמנו על מסמכי פרויקט מרכזיים, ונעשה כל מאמץ לחתום בקרוב על הסכמים מפורטים להקמה ותפעול של המפעלים. תקופת המועדפות מספיקה לתכנון ובנייה של מתקנים תפעוליים, ועלינו לנצל אותה כעת”.
יישוב עסקאות מסחריות
בהקשר אחר, מצרים ורוסיה מיישמות 40% מעסקאות הסחר המשותפות שלהן במטבעות שאינם אירו ודולר, כך על פי מה שאמר שר התעשייה והמסחר הרוסי אנטון אליכאנוב לכתבים ביום רביעי, כפי שדווח על ידי סוכנות הידיעות הרוסית RIA נובוסטי.
הוא הוסיף כי מטבעות אחרים כוללים מטבעות מקומיים, וכי יש עוד מה לעשות בנושא זה, דבר שנדון במהלך ישיבות ועדת הממשלה המשותפת.
לדברי אליכנוב, הסחר בין מצרים לרוסיה גדל ב-32% בשנה שעברה, ועבר את 9 מיליארד הדולר, עלייה של 150% לעומת רמותיו לפני חמש שנים.
הערה ברקע הכתבה: מצרים ורוסיה סובלות ממחסור קשה במטבע זר כמו דולר ויורו לכן הן פונות לסחר במטבעות מקומיים ,חסרי ערך , מה שאומר שהם יוכלו להשתמש בו רק לסחר ביניהם ולא תהיה לו כל תועלת בשווקים העולמיים והאפריקאים.
קרדיט: אלערביה קרדיט לתמונות: רשתות חברתיות